Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΧΙΟΥ – Αίμα και μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών, έσπασαν το Κέντρο Φιλοξενίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στους καταυλισμούς και τους υπολοίπους χώρους φιλοξενίας, με τα περιστατικά βίας και τις μίνι εξεγέρσεις να είναι συνεχή φαινόμενα. 

Τελευταίο κρούσμα τα ξημερώματα, στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός στη Χίο.
Για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι...
συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot αφού έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διακοπής των επεισοδίων και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί, η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.
Με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλκειός τα τελευταία 24ωρα, κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνοφυλακή βρίσκεται σε ετοιμότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Από 28 έως 31 Μαρτίου, όλες οι μονάδες της 80ης ΑΔΤΕ στη Κω, έλαβαν εντολή για έναρξη ασκήσεων με πραγματικές βολές σε περιαστικό περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: