Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

"BRUXELLISTAN": Η κερκόπορτα της Ευρώπης


Είναι τυχαίο ότι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί "υποκατάστημα" του ISIS, ή μήπως πρόκειται για τραγική ειρωνεία;

Τα αδέλφια που σκόρπισαν το θάνατο στις Βρυξέλλες δεν ήταν μετανάστες. 
Δεν βρέθηκαν στη καρδιά της Ευρώπης προκειμένου να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου. 
Ήταν πολίτες του Βελγίου που γαλουχήθηκαν με τις ιδέες του...
εξτρεμιστικού Ισλάμ προκειμένου να σκορπίσουν τη φρίκη στην Ευρώπη. Είναι τυχαίο ότι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί "υποκατάστημα" του ISIS, ή μήπως πρόκειται για τραγική ειρωνεία;


Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της έκπτωσης των αρχών της από ηγεσίες που κυριολεκτικά ξεπουλήθηκαν στον πακτωλό του χρήματος που ρέει από τη Σαουδική Αραβία. Διότι αυτοί που αιματοκύλισαν το Μπατακλάν το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, και με τις αποτρόπαιες πράξεις τους ενισχύουν τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό των εθνικιστών, είναι μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς.

Το 1974 το Βέλγιο ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε επίσημα την ισλαμική θρησκεία. 
Μετά από ένα χρόνο με απόφαση του βασιλιά του Βελγίου, ο οποίος διατηρούσε στενή σχέση με τον βασιλιά Φαϊζάλ, η ισλαμική θρησκεία εντάχθηκε στο σχολικό πρόγραμμα. 
Εντελώς συμπτωματικά εκείνη τη χρονιά είχε ξεσπάσει η πετρελαϊκή κρίση και το Βέλγιο είχε ανάγκη από τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας. Και την έλαβε, αφού προηγουμένως ο βασιλιάς Μποντουέν παραχώρησε για 99 χρόνια το Pavillion de Cinquantenaire- ένα κτίριο που απείχε μόλις 200 μέτρα από την έδρα της ΕΕ- για να μετατραπεί σε Μεγάλο Τζαμί.

Πριν από τρία χρόνια οι βέλγοι άρχισαν να ανησυχούν για την αύξηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού και την υπερδραστηριότητα του Μεγάλου Τζαμιού. 
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των Wikileaks αυτό αποτέλεσε και την ένταση στη σχέση του Βελγίου με τη Σαουδική Αραβία. Ήταν όμως αργά γιατί ήδη το Βέλγιο, από το '73, "είχε παραδώσει τα κλειδιά στο Ισλάμ ώστε να εξασφαλίσει τον ενεργειακό του ανεφοδιασμό", όπως έγραφε η γαλλόφωνη εφημερίδα "Mandane". Ούτε τότε όμως σταμάτησε η διείσδυση των Σαουδαράβων στο Βέλγιο και κατ' επέκταση στην Ευρώπη. 
Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 η Σαουδική Αραβία έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 60 δις ευρώ, μέσα από οργανώσεις που εδρεύουν στη καρδιά της ΕΕ, την εξάπλωση του Wahhabism(ουαχαμπισμός), ενός οράματος για το Ισλάμ που βασίζεται στον μονοθεϊσμό και στην απόρριψη σε κάθε τι που δεν είναι μουσουλμανικό δια της ένοπλης βίας(Τζιχάντ).

Εν τω μεταξύ η Σαουδική Αραβία συνέχιζε κάθε χρόνο να χρηματοδοτεί με μεγάλα ποσά την λειτουργία είκοσι τζαμιών στην περιοχή του Mollenbeek. 
Και ενώ όλοι στην Ευρώπη έκαναν τα "στραβά μάτια", οι χώρες του Βίζεγκραντ, συνεπικουρούμενες από μερικές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έκλειναν τα σύνορα προκαλώντας ασφυξία στην Ελλάδα, το επίσημο βελγικό κράτος έκλεινε τα μάτια στον εξισλαμισμό της Ευρώπης. Παρέχοντας διευκολύνσεις στην εκπαίδευση ιμάμηδων και επιτρέποντας στα παιδιά των μουσουλμάνων να μη φοιτούν στα νηπιαγωγεία μέχρι το έκτο έτος της ηλικίας τους, ώστε να μη "μολυνθούν" από ένα περιβάλλον μη μουσουλμανικό!

Έχει σημασία ότι το 1983, ο τότε υπουργός Παιδείας Bertouille ενέκρινε με βασιλικό διάταγμα τις εργασίες του Παγκόσμιου Ισλαμικού Συνδέσμου με έδρα τις Βρυξέλλες. 

Σήμερα ο Παγκόσμιος Ισλαμικός Σύνδεσμος μαζί με το Μεγάλο Τζαμί αποτελούν κυρίαρχο πόλο σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο. 
Από εκεί ξεκινάει η προπαγάνδα με δωρεάν βιβλία που μοιράζονται σε όλη την Ευρώπη σε όλες τις γλώσσες και αντίγραφα του Κορανίου. 
Σ' αυτά τα βιβλία δοξάζεται και εξυμνείται το τζιχάντ ενώ με τη διεξαγωγή συνεδρίων και ημερίδων επιδιώκεται η κατανόηση του Ισλάμ από τη νέα γενιά.

Είναι προφανές ότι ο εκμαυλισμός της Ευρώπης οφείλεται στον πακτωλό των χρημάτων που συστηματικά δαπανώνται προκειμένου να πλήξουν τον δυτικό τρόπο ζωής και την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Και ασφαλώς για αυτό δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της Ειδομένης που είναι τα θύματα μιας Ευρώπης που έχει προ πολλού εκπέσει των αρχών της. 
Μιας Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ολέθρια λάθη της και κινδυνεύει πλέον να αλωθεί από εκείνους που αναζητούσαν την ευκαιρία να τη στρέψουν στο σκοταδισμό και στη μισαλλοδοξία. 

Κι όσο η Ευρώπη θα αρνείται να παραδεχθεί τις ευθύνες της τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Του σκοταδιστικού ισλαμικού φονταμενταλισμού και της μισαλλόδοξης εθνικιστικής ακροδεξιάς και των λαϊκιστών.


*Ο Χάρης Παυλίδης, είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: