Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! Η Ειδομένη, οι προσφυγικές ροές και οι βλέψεις της Τουρκίας για τη Χίο


Σε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους έχει μετατραπεί η Ειδομένη για την ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, εδώ και μέρες οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών προειδοποιούν -σύμφωνα με το Έθνος- ότι εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα από το ελληνικό κράτος...
τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε «Υεμένη». Κι αυτό γιατί οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που επισήμως ανακοινώνονται. Αυτές οι ροές εξελίσσονται βάσει οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου από το «βαθύ στρατοκρατικό καθεστώς» της Άγκυρας.
Στο μεταξύ, τα προσφυγικά ρεύματα κατευθύνονται στις «γκρίζες» για την Τουρκία περιοχές του Καστελόριζου και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου με επίκεντρο τη Λέσβο και τη Χίο. Πέραν των αξιώσεων που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για το Καστελόριζο, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο που βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνική Βουλή η Μαρία Δαμανάκη, προέβλεπε την κατάληψη της Χίου. Οι στρατοκράτες της Άγκυρας χρόνια διατυμπανίζουν: «Δεν θα αρκεστούμε στην κατάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μικρού νησιού στο Αιγαίο τύπου Ίμια, αλλά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγάλου κεντρικού νησιού του Αρχιπελάγους».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση κάτω από τη μύτη της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας όχι μόνο συνεχίζουν να στέλνουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στη Λέσβο και στη Χίο αλλά ταυτόχρονα στέλνουν οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και περικυκλώνουν τα δυο αυτά νησιά με αποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι αυτό το διάστημα δεν κατευθύνουν πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα καθώς δεν θέλουν με τίποτα την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς θέλουν να την εμφανίζουν μη στρατικοποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: