Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ: Κλείστε την αξιολόγηση πριν σκάσει η «βόμβα» του προσφυγικού – Eξέγερση μεταναστών φοβάται το Euroworking Group

Εξέγερση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα φοβούνται οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας και γι’ αυτό επιδιώκουν την επίσπευση της αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα...
Όπως τόνιζαν ευρωπαϊκές πηγές το όλο ζήτημα της αξιολόγησης θα πρέπει να έχει κλείσει πριν από τα μέσα Απριλίου, εκφράζοντας παράλληλα έντονες ανησυχίες για το θέμα της προσφυγικής κρίσης και του ενδεχόμενου να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις στα hot spots. Κύκλοι του EuroWorking Group δεν δίστασαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν ως «βραδυφλεγή βόμβα» το προσφυγικό ζήτημα.
Συγκεκριμένα την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από τις 12 Απριλίου, τόνισαν ευρωπαϊκές πηγές, μετά το πέρας του EuroWorking Group, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα την ελληνική οικονομία.
«Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζεται πρώτ” απ” όλα πολιτική βούληση», έλεγε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή πηγή, ενώ την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να «κλείσουν» την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: