Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μυστικός δείπνος στο σπίτι εφοπλιστή

Η απόφαση για τη φιλελεύθερη στροφή του Αλέξη Τσίπρα λήφθηκε σε μυστικό δείπνο που έλαβε χώρα στο σπίτι πασίγνωστου εφοπλιστή, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στα media. 

Η πολυπληθής παρέα εκείνης της βραδιάς συμφώνησε ότι θα μάθαινε την τελική απόφαση του Αλέξη από την πορεία της υπόθεσης στις Σκουριές! Κάτι σαν να παίζει το ραδιόφωνο χριστουγεννιάτικα εμβατήρια στα μέσα Αυγούστου!
Σε εκείνο το δείπνο έλαβε μέρος η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου. Περισσότερα από 14 άτομα...

 
Γνωστοί βιομήχανοι και εφοπλιστές, δύο τραπεζίτες, ένας κατασκευαστής, ένας εκπρόσωπος της παλιάς καλής εποχής των εθνικών πρωταθλητών και δύο ακόμη γνωστά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι περισσότερο γνωστοί για τις σχέσεις τους με τον ρωσικό παράγοντα.
Ο Αλέξης ζήτησε από τους παρισταμένους να του πουν ποια στάση θα έπρεπε να τηρήσει η κυβέρνησή του μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες τάχτηκαν υπέρ ενός γενναίου ανασχηματισμού που θα έδινε το σύνθημα της ανάπτυξης και της φιλελεύθερης στροφής της κυβέρνησης.
«Αλέξη είναι ο μόνος δρόμος. Δεν σε εμποδίζει κανείς να σηκώσεις τη σημαία του αριστερού φιλελευθερισμού. Θα θυμίζεις τους liberals της Αμερικής, κόντρα στους συντηρητικούς και μουχλιασμένους Ευρωπαίους».

Η συζήτηση κύλησε σε ένα ευχάριστο κλίμα και γρήγορα οι γλώσσες λύθηκαν. Κάποιοι είπαν στον πρόεδρο Αλέξη συγκεκριμένα παραδείγματα που έκαναν φανερή την ανεπάρκεια βασικών στελεχών του κυβερνητικού σχήματος και κάποιοι άλλοι προχώρησαν ακόμη περισσότερο προτείνοντας ακόμη και την εισαγωγή στελεχών από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού!

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε προσεκτικά, έκανε ορισμένες σημαντικές παρατηρήσεις, αλλά ήταν φανερό ότι εκείνη τη νύκτα ήταν εκεί περισσότερο για να ακούσει. Κάποια στιγμή ένας εκ των παρισταμένων ανέφερε το παράδειγμα των Μεταλλείων της Χαλκιδικής, ως μία υπόθεση που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ξένους επενδυτές. Στο σημείο εκείνο η συζήτηση άναψε για τα καλά, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να μελετήσει προσεκτικά όλες τις προτάσεις. Κι όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιληφθούν την απόφασή του, εκείνος χαμογέλασε, κοίταξε τον Νίκο και όλο νόημα σημείωσε: Θα δείτε τον χειρισμό στις Σκουριές κι ανάλογα θα κρίνετε!

Το μόνο κακό είναι ότι ο πρόεδρος Αλέξης δεν πρόλαβε να ενημερώσει τον Πρόεδρο Πάκη. Και τώρα ο πρόεδρος Πάκης θα είναι υποχρεωμένος να πάρει με κάποιο τρόπο πίσω τις γνωστές δηλώσεις του περί Μινώταυρου…

Κάπως έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα στην Ελλάδα του 2016. 
Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε νεοφιλελεύθερος και κυβέρνησε για πολλά - πολλά χρόνια. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε την πολιτική και δημιούργησε ένα πετυχημένο fund στο Λονδίνο. 
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε και πάλι στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια του Κώστα του Λαλιώτη. 
Και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε το σχέδιο σωτηρίας του Λιβάνη. 
Ποιος είπε ότι η ζωή δεν είναι ωραία;

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: