Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στρατηγός ακυρώνει την Τουρκία για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο!

Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του και με το χάρτη αυτό καταρρίπτει τους “γκρίζους” τουρκικούς ισχυρισμούς στο Αιγαίο!
Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:
Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητική και αισχρή αμφισβήτηση των Τούρκων, οι οποίοι, μετά το 74...

κυρίως, επιθυμούν να μεταβάλλουν το “status quo”του Αιγαίο. Σύμφωνα με τον χάρτη αυτόν οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλοτουρκικής Συμφωνίας, η οποία έλαβε χώρα στις 28/12/1932. Πρόκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικειών. Είναι ένα ιστορικό δείγμα.
Μάλιστα πριν παραχωρηθούν τα Δωδεκάνησα στην ΕΛΛΑΔΑ απο την Ιταλία ,με το άρθρο 14 του Παραρτήματος της Συνθήκης της Λωζάνης, 23/7/1923, η Τουρκία είχε παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα που έφερε μέχρι τότε για το σύνολο των Δωδεκανήσων, τα οποία πέρασαν υπό Ιταλική κατοχή.
Εν συνεχεία ενσωματώθηκαν στην ΕΛΛΑΔΑ, λίγο μετά την Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού 10/2/1947

Τότε ,η συμφωνία έθεσε ως διάδοχο των νησιών την ΕΛΛΑΔΑ, η οποία θα συνέχιζε να έχει διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά ,νομικα και πολιτικά δικαιώματα για αυτα.
Στην Τουρκία παραχωρήθηκαν μόνο δυο νησίδες,Καρα Άντα,και Οράκ.



Η Τουρκία δίνοντας όμως τις δικές της ερμηνείες αμφισβητεί γενικής αποδοχής κανόνες του διεθνούς δικαίου η τους εφαρμόζει όπου και όπως τη συμφέρει.

Μετά τα Ίμια στο τουρκικό κυβερνητικό πρόγραμμα συναντάμε τη φράση:” Turkey will abide by all international agreements it has signed.However the implementation of these against the national security and interest will not be allowed”, δηλαδή ”Η Τουρκία θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει. Εντούτοις δεν θα επιτρέψει η εφαρμογή τους να ειναι αντίθετη στην εθνική της ασφαλείας και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ”. Επισημαίνουμε την χαρακτηριστική λέξη “συμφέροντα της” που αντικατοπτρίζει τη θέση της απέναντι στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών που εχει υπογράψει.

Πρέπει να τονισθεί ότι η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι μονομερής όρος που χρησιμοποιεί η τουρκική εξωτερική πολιτική για εξυπηρέτηση των παράλογων και παράνομων επιδιώξεων της στο Αιγαίο.

Επομένως τα Θαλάσσια Σύνορα μας είναι επακριβώς οροθετημένα, με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και τις ισχύουσες συνθήκες και τα γνωρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Πηγή: Militaire.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: