Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)! Έσπασαν τα λουκέτα και βγήκαν έξω από το κέντρο κράτησης!

Με νέα διαδήλωσή τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, ζήτησαν να μην τους στείλουν πίσω στην Τουρκία και να τους δώσουν την ελευθερία για την μετακίνησή τους.

Αυτή τη φορά, όμως, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2016, η διαδήλωση βγήκε έξω από τα συρματοπλέγματα... της ΒΙΑΛ, η αστυνομία πιάστηκε στον… ύπνο και δεν υπολόγισαν ότι ένα λουκέτο θα στεκόταν ικανό να τους σταματήσει.
Μόλις είχε προηγηθεί η είσοδος στο hot spot αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης της Χιακής Συμπολιτείας, από τις κες Ερμιόνη Φρεζούλη και Δέσποινα Τσαρδάκα (δημοτικοί σύμβουλοι), καθώς και τις κες Ιουλία Χαλλιορή και Βίκυ Γεωργούλη, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο.
Ενώ μέχρι τότε οι συγκεντρωμένοι είχαν περιορισθεί σε συνθήματα, αίφνης άρχισε η πρώτη προσπάθεια να ανοίξει η κεντρική πύλη, κάτι που δεν άργησε να γίνει, με αποτέλεσμα δεκάδες στην αρχή και εκατοντάδες στη συνέχεια να βγουν έξω από τον κλειστό χώρο της ΒΙΑΛ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί για να… εμποδίσουν τους αλληλέγγυους και τα μέλη της Χιακής Συμπολιτείας που στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμπαράστασης και διαμαρτυρίας είχαν ξεδιπλώσει τα πανό τους και βρίσκονταν λίγα μέτρα από την κεντρική πύλη.
Αμέσως, οι αστυνομικοί άλλαξαν κατεύθυνση και δημιούργησαν φράγμα για να μην συνεχιστεί η διαδήλωση των προσφύγων και μεταναστών έως τον κεντρικό δρόμο.
Για σχεδόν μισή ώρα και σε κλίμα απόλυτα ειρηνικό έγινε η διαδήλωση. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πάρει θέσεις δεν χρειάστηκε να επέμβουν και απλώς προσπάθησαν μη ήπιο τρόπο να οδηγήσουν και πάλι μέσα στο hot spot τους πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που μάλλον έγινε οικειοθελώς, όταν ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους.

Πηγή: astraparis.gr
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: