Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

«Και κερατάδες και δαρμένοι...»


Οι Έλληνες ποτέ στη νεότερη ιστορία τους δεν υπήρξαν αποικιοκράτες. 

Αντίθετα ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελληνικών πληθυσμών σε κατ’ άλλους αλύτρωτες και κατ’ άλλους χαμένες πατρίδες, δεν καταφέραμε να υπερασπίσουμε.

Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες αφομοιώσαμε αδιαμαρτύρητα ένα τεράστιο κύμα εποικισμού από όμορες και μη χώρες, χωρίς σε καμία περίπτωση να έχουμε συμβάλλει έστω και στο παραμικρό στον ξεριζωμό των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων.
Δυστυχώς σήμερα πληρώνουμε τις...
διαχρονικές αμαρτίες τρίτων, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα ξεπληρώνουμε και το «χρέος» μας απέναντι στους παραπάνω πραγματικούς υπαίτιους, μέσα σε συνθήκες άγριας φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς το «κερατάδες και δαρμένοι» ταιρίαζει απόλυτα στην περίπτωση μας.

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

Ο τζιχαντισμός, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι τρία ζητήματα συνδεδεμένα, αλλά όχι ομοειδή ούτε ταυτόσημα γιατί δεν έχουν ίδιες γενεσιουργές αιτίες.

Είναι βέβαιο ότι το Ισλάμ πυροδότησε πολέμους και εμφύλιες συρράξεις που οδήγησαν στον ξεριζωμό και στην εξάπλωση της θρησκευτικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη και την Αμερική. Όμως, το κύμα μετανάστευσης δεν οφείλεται μόνο στις πολεμικές επιχειρήσεις, και η εξαγωγή της τρομοκρατίας δεν οφείλεται μόνο στην έξαρση του προσφυγικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων δεν αποδέχονται ούτε ασπάζονται τις δολοφονικές απόψεις των ισλαμοκανίβαλων του ISIS. Δεν είναι λογικό άνθρωποι που διακινδυνέυουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους να φτάσουν στον «επίγειο Ευρωπαικό παράδεισο» (έτσι φαντάζονται την Ευρώπη), με κίνδυνο να πνιγούν, να είναι αυτοί που θα ζωστούν με εκρηκτικά για να αιματοκυλίσουν τις δυτικές πρωτεύουσες.

Το όλο θέμα επομένως είναι περίπλοκο και δεν προσφέρεται για εύκολους αφορισμούς και γενικεύσειςΥπάρχει όμως κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτησηΕίναι μεγάλη η ευθύνη της δύσης και των ανεπτυγμένων κρατών στα φαινόμενα των πολεμικών συρράξεων, των εκτοπίσεων πληθυσμών και του μεταφερόμενου Ισλαμικού εξτρεμισμού. Γιατί ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή δεν άρχισε μόνος του, κάποιοι προσπάθησαν με το πρόσχημα της εδραίωσης της δημοκρατίας να αλλάξουν δια της βίας τα ισχύοντα στην περιοχή.

Καθεστώτα ανατράπηκαν, δικτάτορες εκτελέσθηκαν και οι λαοί «γιόρτασαν» την υποτιθέμενη ελευθερία, ενώ οι υποκινήτριες ανεπτυγμένες χώρες έτριβαν τα χέρια τους, γιατί εξυπηρετούνταν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Τότε δεν κατάλαβαν ότι αργότερα θα «τραβούσαν τα μαλλιά τους» γι’ αυτό που έκαναν. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τις υπόγειες δυνάμεις που «απελευθέρωναν» και σίγουρα δεν είχαν προνοήσει για βιώσιμες διαδοχές όσων επέλεξαν να γκρεμίσουν.

Πέραν τούτων που σήμερα συμβαίνουν, θα πρέπει να λεχθεί ότι τα φαινόμενα του θρησκευτικού μίσους και της τυφλής τρομοκρατίας, δεν οφείλονται μόνο στις πρόσφατες βίαιες ανακατατάξεις. Έχουν βαθύτερες ρίζες στην περίοδο της άγριας αποικιοκρατίας του 19ου αιώνα.

Μεγαλύτερη απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι οι περισσότεροι πρωταγωνιστές των δολοφονικών χτυπημάτων δεν είναι μεταφερόμενοι μισθοφόροι του ISIS απο τα πεδία μαχών της Συρίας, αλλά μουσουλμάνοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, που βίωσαν την καταδυνάστευση, την καταλήστευση και την καταπιεστική.επιμόρφωση του αποικιοκρατικού ιμπεριαλισμού.

Οι γκετοποιημένες σε άθλιες συνθήκες σύγχρονοι Μαροκινοί, Αλγερινοί και Τυνήσιοι δεν αισθάνονται ευγνωμοσύνη προς τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες. Έτσι είναι εύκολα θύματα στρατολόγησης από θρησκόληπτους και παρανοϊκούς κατηχητές, που κυριαρχούν στις τάξεις του ISIS και της Αλ Κάϊντα.

Έτσι ακριβώς και το μεταναστευκό δεν γεννήθηκε μόνο του αλλά εκπορεύτηκε από τη φοβερή ανισότητα μεταξύ του λεγόμενου «ανεπτυγμένου κόσμου» και των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη, όπως η κεντρική Ασία και η Αφρική.

Τα φαινόμενα κυρίως της άγριας οικονομικής εκμετάλευσης των δυτικών στις χώρες που διαθέτουν πλούσιες πρώτες ύλες αλλά ο πληθυσμός ζει σε συνθήκες απόλυτης πείνας, αλλά και η δραματική ανισοκατανομή του πλούτου και η διαφορά μορφωτικού ή πολιτισμικού επιπέδου δημιουργησαν το πρόβλημα.

Η πατρίδα μας η Ελλάδα και οι Έλληνες, χωρίς καθόλου να ευθύνοται για την κατάσταση αυτή δέχονται τα παραγόμενα, από την διαχρονική στάση των αποικιοκρατών, αποτελέσματα. Χωρίς καθόλου να ευθύνεται για τον ξεριζωμό αθώων ανθρώπων. Αντίθετα κληθήκαμε αν και φτωχοί να αποδείξουμε τον ανθρωπισμό μας και τον αποδεικνύουμε καθημερινά, ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι και οικονομικά εύρωστοι της Ευρώπης έκλεισαν τα σύνορα καισφυρίζουν αδιάφοραΈλληνες, μια ζωή «κερατάδες και δαρμένοι» ωστόσο υπερήφανοι, αξιοπρεπείς και προπάντων φιλότιμοι!!!

Του Θωμά Μαργαρίτη 
Δικηγόρου, τ. Δημάρχου Δράμας και 
τ. Προέδρου του Δικηγορικού  Συλλόγου Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: