Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο Μητσοτάκης έριξε το γάντι, ο Τσίπρας δεν το σήκωσε: Ξεχάστε τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογές, αλλά ο Πρωθυπουργός δεν το σήκωσε, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα.

Στην μαραθώνια και επεισοδιακή συζήτηση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα διαφθοράς και δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ανοικτά εκλογές...


«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε: Να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστικός εθνικός λόγος.
«Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν έχω αυταπάτες. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».
Απαντώντας, στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, απέρριψε το αίτημα για εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αιφνιδιασμένος από το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιστράτευσε την ειρωνεία: «Κάνατε κλείσιμο θεαματικό στο τέλος της ομιλίας σας. Είπατε αυτό που σας πιέζουν εδώ και 2 μήνες να πείτε <παραιτηθείτε κύριε Τσίπρα>, θέλουμε εκλογές. Σας συγχαίρω που βρήκατε το θάρρος» είπε ο Πρωθυπουργός.
Επεσήμανε δε προς τον κ. Μητσοτάκη: «Όταν βγαίνετε εξωτερικό λέγατε ότι δεν βιάζεστε, είχαμε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, δεν θέλουμε 4η. Κάποιοι σας πιέζουν. Δεν σας έφταναν οι 3 εκλογές, θέλετε να χάσετε και 4η φορά;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «η διαπλοκή βλέπει ότι ο κλοιός σφίγγει. Το σενάριο παίζεται για την αριστερή παρένθεση, για να δημιουργήσετε κλίμα. Να εκφοβιστούν δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν την δουλειά τους».
Για να καταλήξει: «Ωραίο το παραμύθι, αλλά ο δράκος ψόφησε. Έγινε κατοικίδιο, και ούτε καν νιαουρίζει. Στο τέλος της 4ετίας θα κληθούμε να κριθούμε από τον λαό. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μην είστε ο νεότερος αρχηγός παράταξης που φεύγει νωρίτερα» είπε απαντώντας στο σχόλιο Μητσοτάκη.
Κατά τα λοιπά, ο κ Τσίπρας χαρακτήρισε «αμήχανη» την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.
«Σας θύμισα την υπόθεση Siemens, σας μίλησα για 13 παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη. Προσπάθησε ο κ. Αθανασίου να απαντήσει, εσείς τίποτα. Εσείς καταθέσατε ένα σκίτσο του Αρκά. Σας καλώ να σοβαρευτείτε. Εύκολο να μιλάμε για διαπλοκή και διαφθορά, δεν είναι εύκολο να δίνεις στοιχεία. Εσείς πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα. Κουβέντα για την ταμπακιέρα» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η ομιλία Μητσοτάκη για την διαπλοκή ήταν αναμάσημα κάποιων δημοσιευμάτων του Τύπου. Επικαλέστηκε – και κατέθεσε στα πρακτικά – πρωτοσέλιδα του συγκροτήματος του ΔΟΛ (Τα Νέα, Το Βήμα). «Μήπως έχετε προσλάβει τον κ. Ψυχάρη για να σας γράφει τους λόγους σας; Να τον αλλάξετε, γιατί είναι πολύ προβλέψιμος ο κ. Ψυχάρης και σας εκθέτει πιά» είπε ειρωνικά. Επίσης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε και σε πρωτοσέλιδα άλλου εκδοτικού συγκροτήματος το οποίο χαρακτήρισε ως «ναυαρχίδα του κίτρινου τύπου, που κάθε Κυριακή έχει πρωτοσέλιδα που πρέπει να προκαλούν γέλια ή κλάματα».
Μητσοτάκης: Παραιτήσου και θα δούμε ποιος θα κερδίσει
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην δική του δευτερολογία επέμεινε στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Να παραιτηθεί η κυβέρνηση γιατί το βάρος αυτής της διακυβέρνησης είναι μεγάλο και δεν το αντέχει και θα το δούμε στις εκλογές ποιος θα κερδίσει» είπε.
Κάλεσε δε τον Πρωθυπουργό να κάνουν μια «έντιμη συμφωνία» όπως είπε. «Ελάτε να κάνουμε μια έντιμη συμφωνία κύριε Τσίπρα
Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;» προκάλεσε τον Πρωθυπουργό.
Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως «τροχονόμο της διαπλοκής» και ως «αγαπημένο παιδί του νέου αυριανισμού». Επεσήμανε ότι «δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος» και σημείωσε με έμφαση: «Πάει πολύ τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου να μας κουνάνε το δάχτυλο»
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ αλλά και επιτροπή για επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την Siemens.
Χτύπησε κόκκινο η κόντρα για το κύκλωμα εκβιαστών
Η κόντρα των δύο ανδρών, χτύπησε «κόκκινο», κατά τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν μία φράση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.
«Εγώ θυμάμαι ότι ήταν τρεις στην παρέα των εκβιαστών. Τον τρίτο δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά θυμάμαι ότι ήταν δικός σας στενός συνεργάτης. Δεν είδα να διαρρέουν δικές του συνομιλίες φαντάζομαι ότι υπάρχουν και δικές του συνομιλίες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο κύκλωμα των δημοσιογράφων.
Αμέσως σηκώθηκε όρθιος για να απαντήσει ο πρωθυπουργός, με τους δύο τους να έχουν έντονο διάλογο. «Οχι, καθίστε κάτω, θα απαντήσετε μετά», του είπε ο κ. Μητσοτάκης μόλις τον είδε να σηκώνεται, «Ανακαλέστε, δεν θα λέτε τέτοιες ανακρίβειες», του απάντησε ο κ. Τσίπρας. «Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας, καθίστε κάτω τώρα», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, με τον κ. Τσίπρα να τον καλεί να πει ποιος ήταν ο στενός του συνεργάτης στον οποίο αναφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: