Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΑΙΞΕ ΞΥΛΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ… ΟΜΠΑΜΑ: Σωματοφύλακές του χτύπησαν δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον σε μικρή απόσταση από το κτίριο του ιδρύματος Brookings, λίγο πριν την ομιλία που είχε προγραμματίσει να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Τούρκου προέδρου, μέσα ακόμα στο ίδιο το Brookings υπήρξε «συμπλοκή»...
οι άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν επιχείρησαν να εκδιώξουν από την αίθουσα δημοσιογράφο με τις σκηνές να καταγράφουν με τα κινητά τους οι παριστάμενοι.
Στο μεταξύ, διαδηλωτές του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), κράταγαν πλακάτ όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Ερντογάν σκοτώνει παιδιά». Στο σημείο υπήρχαν και διαδηλωτές που ήταν υπέρ του Ερντογάν και κρατούσαν τουρκικές σημαίες αλλά και πλακάτ.
Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις περί της ελευθερίας του τύπου στην Τουρκία, ο Ερντογάν απάντησε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ προσβολής, ψεμάτων και κριτικής από τον Τύπο, δηλώνοντας ότι αποδέχεται την κριτική και ότι «η κριτική είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση» και προσθέτοντας ότι «ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει στόχος προσβολών». Την ώρα που ο Ερντογάν έδινε τις απαντήσεις αυτές, εκατοντάδάες χρήστες του τουίτερ απαντούσαν με σκωπτικά και ειρωνικά σχόλια στην αποστροφή του Ερντογάν ότι είναι δεκτικός κριτικής αλλά- όπως είπε- «οι δικηγόροι του θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται».


ερντογαν φωτοερντογαν φωτο1ερντογαν φωτο2

Δεν υπάρχουν σχόλια: