Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ (BINTEO)! Εκατοντάδες μετανάστες που απέδρασαν από το hot spot έχουν «καταλάβει» το λιμάνι

Στα Μεστά θα δέσει το Blue Star 1

Μέσω του λιμανιού των Μεστών γίνεται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Χίου αφού το λιμάνι της πόλης έχει κυριολεκτικά καταληφθεί από πολλές εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από το χοτ σποτ.
Ήδη προς το λιμάνι των Μεστών κινείται το πλοίο «Τέρα Τζετ» το οποίο για άγνωστους λόγους κινήθηκε από τη Μυτιλήνη όπου ελλιμενίζονταν... επί πολλές μέρες ναυλωμένο όντας για τη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Περί τις 11 στο λιμάνι των Μεστών αναμένεται να δέσει και το πλοίο «Μπλου Σταρ 1» το οποίο εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά.

Οι επιβάτες του δρομολογίου προς Πειραιά έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις 10 στο Δημαρχείο της Χίου προκειμένου να μετακινηθούν προς τα Μεστά απ’ όπου θα επιβιβασθούν. Με λεωφορεία θα μετακινηθούν και προς τη Χίο οι επιβάτες του πλοίου οι οποίοι ταξιδεύουν από τη Μυτιλήνη στη Χίο.

Οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως το λιμάνι της Χίου στη διάρκεια της νύχτας θα εκκενωθεί και οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε αυτό κουρασμένοι όντας θα κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, στην τάφρο του κάστρου της Χίου όπως τους έχει προταθεί. 
Στον καταυλισμό της Σούδας υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές ώστε να διαμείνουν εκεί με ασφάλεια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: