Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Αχ πατρίδα!!!!

Γράφει η Αλεξάνδρα Γρηγορίου
Ναι, αγαπώ την πατρίδα μου, ναι, τη θέλω να λειτουργεί με κανόνες, ναι, τη θέλω δυνατή και αυτοκυρίαρχη, ναι τη θέλω να κατοικείται κατά κόρον από Έλληνες, ναι τη θέλω να μπορεί να φυλάει τα σύνορά της, ναι, τη θέλω να προστατεύει τους κατοίκους της.
Και ΟΧΙ, δεν είμαι εθνικίστρια, δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι απάνθρωπη!
Ελληνίδα είμαι!

Δοκιμαζόμαστε σκληρά οι Έλληνες απ’ την οικονομική ανατροπή που μας επιφύλαξε η ιστορία, τα τελευταία χρόνια. Η δοκιμασία όμως που μας επιβλήθηκε το τελευταίο διάστημα, ξεπερνάκάθε προσδοκία και φαντασία!
Η επιθετική πολιτική κάποιων γειτόνων κι ο απάνθρωπος... αποκλεισμός κάποιων άλλων, κατέστησαν τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων, μεταναστών και ό,τι άλλο τέλος πάντων προσπαθεί να περάσει απ’ την εβρισκόμενη σε πόλεμο Ασία, στην πολλά υποσχόμενη Ευρώπη!
Κι ενώ ξυπνούσαμε κάθε πρωί με τη σκέψη στα φορολογικά και στ’ ασφαλιστικά μας, στις υποχρεώσεις και στους λογαριασμούς που δε μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε κι είχαμε συνηθίσει λίγο πολύ και κάπως το παλεύαμε μέσα μας ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει, ήρθαν αυτές οι μαύρες μέρες που δυστυχώς αποδεικνύεται ότι γι’ αυτό το τεράστιο θέμα του προσφυγικού, δε γίνεται τίποτα!
Διεθνείς κανόνες και συμφωνίες καταρρίπτονται και κουρελιάζονται με απίστευτη ευκολία, καθιστώντας ξεκάθαρα την Ελλάδα, μια χώρα πάρκινγκ ψυχών, ένα απέραντο προσφυγικό στρατόπεδο! Κι απλώς περιμένουμε, ποιος ξέρει τι κι από ποιον!

Εν τω μεταξύ ο φόβος ότι θ’ αλλοιωθεί η ανθρωπογεωγραφία της χώρας μας πρώτα και στη συνέχεια της Ευρώπης, έχει ήδη ξεκινήσει να μας κυριεύει και κανείς δε μπορεί να μας προστατεύσει.
Ο φόβος ότι άνθρωποι άλλης κουλτούρας, θρησκείας, συνηθειών, θα κυκλοφορούν σε λίγο και για τα επόμενα χρόνια ανάμεσά μας, είναι αδύνατον ν’ αντιμετωπισθεί.
Και δίπλα σ ‘όλα αυτά, φυσικά η θλίψη που συνοδεύει η ανθρωπιά που αποδεδειγμένα χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες και δοκιμάζει αντοχές και συναισθήματα χωρίς να υπολογίζει κανείς αν και πόσο αντέχει ο καθένας μας τελικά!
Περάσαμε κι εμείς προσφυγιά κι έχουμε όλοι στην οικογένειά μας από έναν τουλάχιστον συγγενή που κάποια στιγμή ξεριζώθηκε για κάποιον λόγο κι έστησε τη ζωή του σε άλλη χώρα, ως μετανάστης ή πρόσφυγας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να νιώσουμε ενοχές και τύψεις για κάτι.
Δε φταίμε εμείς, οι απλοί Έλληνες, για τον πόλεμο που ξερίζωσε αυτούς τους ανθρώπους.
Δε φταίμε για τα λάθη αντιμετώπισης μιας κατάστασης που φαινόταν ότι θα εξελισσόταν άσχημα.
Δε φταίμε λόγω της ανικανότητας των κυβερνώντων μας ν’ αντιμετωπίσουν τον επεκτατισμό των γειτόνων μας και την άρνηση αποδοχής των υποχρεώσεων κάποιων άλλων.

Ωστόσο, εμείς, οι απλοί Έλληνες είμαστε που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε τη διάλυση της χώρας μας, τα τραγικά αποτελέσματα των ανίκανων κυβερνητών, τη λανθασμένη πολιτική των μακρινών πλέον, εταίρων, με την άμεση επαφή με τους αναξιοπαθούντες πρόσφυγες και μετανάστες που ερχόμαστε σε άμεση, καθημερινή όπως φαίνεται σε λίγο, επαφή.
Εμείς καλούμαστε να παλέψουμε με τη συμβουλή στα παιδιά μας να γίνουν σύγχρονοι μετανάστες για να προσπαθήσουν αν στήσουν τη ζωή τους όπως τους αξίζει και τους πρέπει, σε άλλες, ανεπτυγμένες και ορθά λειτουργούσες χώρες.
Ο καθένας μας στο σπίτι του μόνος του προσπαθεί να δώσει λύση στα δικά του προβλήματα, έχοντας ένα επιπλέον βάρος στον αυχένα.
Κι αν για τα οικονομικά προσπαθώντας βρίσκονται λύσεις, γι’ αυτό το καινούργιο, τεράστιο πρόβλημα, οι λύσεις δεν περνούν καθόλου απ’ το χέρι του απλού Έλληνα!
Απλώς το υπόκειται και παρακολουθεί την εξέλιξή του.
Και μέσα σ’ όλα αυτά, αν τολμήσει κάποιος να εκφραστεί υπέρ της χώρας του, υπέρ της ενότητας και της εθνικής της ακεραιότητας, χαρακτηρίζεται εθνικικστής κι ακροδεξιός κι ένα σωρό άλλες ιδιότητες που ευφηύραν οι μοντέρνοι ψευτοαριστεροί που μισούν οτιδήποτε εθνικό, ίσως λόγω μιας ιδιότυπης αναπηρίας, που τους απαγορεύει να νιώσουν κάτι για το χώμα που πατάνε…

ΟΧΙ, δεν είμαι ούτε ακροδεξιά, ούτε εθνικίστρια, ούτε ρατσίστρια!
Ελληνίδα είμαι που αγαπά την πατρίδα της και πονά βλέποντάς την να διαλύεται απ’ την ιδιότυπη επίθεση που βιώνει με σύγχρονα όπλα, ανήμπορους ανθρώπους θύματα ενός παράλογου πολέμου που όπως διαφαίνεται θα επηρεάσει την ανθρωπογεωγραφία μεγάλου κομματιού του πλανήτη τα ερχόμενα χρόνια, με πρώτο θύμα την Ελλάδα μας!
Την πατρίδα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: