Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Από πού έρχονται και πού βρίσκονται – Επαναπροωθούνται στην Τουρκία οι πρώτοι παράτυποι μετανάστες

Την πρόβλεψη ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα 50 έως 70 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως τόνισε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στο Mega, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω 22 χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.
Οι ροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ στον Πειραιά υπάρχουν πάνω από 3.500 ξένοι μετατρέποντας το λιμάνι σε ένα άτυπο hot spot... Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μεταφέροντας ακόμη 1810 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες και άλλοι 400 είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.
Στα νησιά του Αιγαίου, τη Λέσβο, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο την Κω τη Ρόδο και το Καστελόριζο βρίσκονται 5.397 μετανάστες και πρόσφυγες.
Στην Καβάλα βρίσκονται 1.529 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στην Αττική στα τρία στρατόπεδα και τον Πειραιά βρίσκονται 8.431.
Το δρόμο προς τα σύνορα έχουν πάρει άλλοι 3.349 μετανάστες και πρόσφυγες.

Από τη Δευτέρα και την Τρίτη, η Ελλάδα ξεκινά την επαναπροώθηση των πρώτων παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. 
Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν συνολικά 308 άνθρωποι, οι οποίοι κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Κορίνθου και του Ταύρου.
Όπως μετέδωσε το Mega, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές. Εκτιμάται ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση, θα αποσυμφορηθούν τα δύο κέντρα, την ίδια στιγμή που αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας fast track με τις επαναπροωθήσεις της Frontex.
Το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται και στους παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: