Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

To Οscar του "Εκβιαστή" της Χρονιάς στην Γάτα των Ιμαλαΐων

Αυτό το συμπαθές τετράποδο που άφηνε γουργουρητά ευτυχίας με το σνομπισμό της πλούσιας σε εμπειρίες ζωής της

H Γάτα των Ιμαλαΐων είναι χωρίς αμφιβολία ο “Εκβιαστής” της Χρονιάς.
Της αξίζει το Oscar περισσότερο και από τον Leonardo Di Caprio. Αυτό το συμπαθές τετράποδο...
που άφηνε γουργουρητά ευτυχίας καθώς παρακαλουθούσε, με το σνομπισμό της πλούσιας σε εμπειρίες ζωής της, το νεαρό αγόρι με τη rockabilly κόμμωση να συνομιλεί με τον μεστό σε εμπειρίες ηλικιωμένο άνδρα, λίγα λεπτά αφότου τού είχε προσφέρει ευγενικά έναν εσπρέσσο που ο νεαρός άνδρας είχε επιμεληθεί. Το σκίτσο της Ευτυχίας Ξένου εκπληκτικό, γεμάτο συμβολισμούς, έρχεται να προστεθεί στο γεμάτο συναρπαστικές εικόνες κείμενο τουΠαύλου Παπαδόπουλου.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
148BA07BE4334CD26DD32A0ACF6E9AFD
Το συμπαθές τετράποδο ανήκει σε οικογένεια επιφανούς Ελληνα πολιτικού που έχει εγκαταλείψει χρόνια τώρα τα εγκόσμια. Εκείνη σε πείσμα της φυσικής φθοράς παραμένει αειθαλής και δραστήρια όπως απαιτεί το επάγγελμα του μυστικού πράκτορα  γνωστής ξένης υπηρεσίας. Το τσιπάκι τελευταίας τεχνολογίας που έχει εμφυτευθεί στην ράχη της (στην αρχή την ενοχλούσε και ξυνόταν, στην συνέχεια ο οργανισμός της το αποδέχθηκε) αφουγκράζεται μυστικά και συμφωνίες που διαφεύγουν από τοςυ συνήθεις κοριούς υποδεέστερων μυστικών υπηρεσιών.
Τα γαλάζια της μάτια γουρλώνανε κάθε φορά που άκουγε τα ποσά από τις μίζες των εξοπλιστικών που διαδέχονταν το ένα το άλλο στους υπεράκτιους λογαριασμούς κορυφαίων παραγόντων του τόπου, πολιτικών, μηντιαρχών και προβεβλημένων δημοσιογράφων οι οποίοι με την υποκριτική ευκολία της δήθεν προφανούς υπεράνω αθωότητας σπεύδουν να ρίξουν στην πυρά τους ενοχλητικούς νέους δαίμονες της πιάτσας.
Το δίχως άλλο ο εκβιασμός των στελεχών ενός δημόσιου Οργανισμού και κυρίως μιας μητέρας είναι τουλάχιστο ανήθικος, ασυγχώρητος και ποινικά κολάσιμος εάν αποδειχθεί.
Ομως η των Γάτα των Ιμαλαΐων καθώς βουλιάζει στο πουπουλιένο μαξιλάρι της ανασύρει από την μνήμη της εκείνες τις συζητήσεις και τις προτροπές των κατά καιρούς ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου προς τους επικεφαλής Δημοσίων Οργανισμών (που δεν είχαν κανένα λόγο να διαφημίζονται) να σπρώξουν εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση σε συγκεκριμένους μηντιάρχες.
Η Γάτα των Ιμαλαΐων ανασύρει από την μνήμη της τα τεράστια ποσά του ΕΣΠΑ που κετευθύνθηκαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης σε συγκεκριμένους μηντιάρχες.
Ενθυμείται λεπτομέρειες των μεθοδεύσεων που προηγήθηκαν. Έχει συγκρατήσει και τους διαλόγους των τηλεφωνικών κλήσεων που προηγήθηκαν πριν την έγκριση και εκταμίευση ιλιγγιώδων ποσών θαλασσοδανείων προς συγκεκριμένους μηντιάρχες.
Η Γάτα των Ιμαλαΐων γνωρίζει επίσης γιατί η Κρατική Τηλεόραση, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, δεν είχε τα διαφημιστικά έσοδα που της αναλογούσαν. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Έχει καταγράψει τους αριθμούς.
Γνωρίζει τέλος το απόλυτο μυστικό των μνημονιακών χρόνων. Τον λόγο της αποτυχίας των Μνημονίων. Γνωρίζει ποιοι και γιατί όρθωσαν τείχη στις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη το εγχώριο χυδαίο πελατειακό κράτος της Κολομβίας.
Η Γάτα των Ιμαλαΐων ξέρει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: