Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ» ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ – Αποχώρησε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ομιλίας Άδωνι Γεωργιάδη

Την αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και την αντίδραση των διοργανωτών προκάλεσε η ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο 1o Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με την Ωραία Ελένη της Τροίας, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «τυχοδιώκτη» λέγοντας χαρακτηριστικά...
 «δεν είναι ηγέτης είναι τυχοδιώκτης» προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών τον οποίο μάλιστα κάλεσε να μην ενοχλείται.
Αναλυτικότερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο «διάλογο» που είχε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη αναφέρθηκε στην Αξιολόγηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν η κυβέρνηση δεν κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα των καθολικών, τότε θα επιστρέψει η κουβέντα για Grexit.
φορουμ
Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα έχει να πληρώσει ομόλογα 9,5 δις. ευρώ, τα οποία όπως είπε δε θα έχει πού να τα βρει εάν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση.
«Αν περάσει ο Μάιος τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει η αξιολόγηση θα είναι αδύνατο να τα πάρει», είπε και πρόσθεσε: «Και αύριο μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση αν η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να αποφασίσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Όσο χάνει χρόνο ο κ. Τσίπρας, πλήττεται η πραγματική οικονομία και με πρωτοφανή ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο.   Αν η ΝΔ ψήφιζε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, όπως ανέφερε, με τον τρόπο που το  κάνουνε, θα μας είχανε αποκλείσει από το κοινοβούλιο.
«Άνθρωποι που έκαναν καριέρα με πορείες στον ΟΛΠ στο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη, τώρα ψηφίζουν υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ υπό τη μορφή οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο οικουμενικής
με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Να είμαστε συνεννοημένοι. Τα πλην θα ήταν πολύ περισσότερα , θα ήταν μια κυβέρνηση ακινησίας. Έχουμε μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας
( Ιδιωτικοποιήσεις, Αξιολόγηση στο Δημόσιο, Συνδικαλιστικός νόμος)» είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωση Γ.Αμανατίδη
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο υπουργός αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» προσθέτει ο κ. Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: