Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Avanti Τzimeros

Δύο η ώρα μετά από τα μεσάνυκτα. Κτυπάει το τηλέφωνο. Μόλις έχω ξαπλώσει και περνάω από τα πράσινα λιβάδια στις γαλάζιες λίμνες.
Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου είναι ο Θάνος Τζήμερος: «Έφτασε η ώρα. Ο Αλέξης δίνει συνέντευξη στον Χατζηνικολάου. Είναι η ευκαιρία μας να μπούμε, επιτέλους, στα ανάκτορα».
Πάντα είχα την απορία γιατί οι επαναστάσεις γινόντουσαν τέτοιες βάρβαρες ώρες…
Το ραντεβού είναι έξω από....

τον βασιλικό κήπο. Ο Θάνος φτάνει, όπως πάντα, λίγο καθυστερημένος. Είναι χαρακτηριστικό των ηγετών. Εκείνο, όμως, που μου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό είναι το γεγονός ότι είμαστε μόλις δύο! Δύο τύποι, εκ των οποίων ο ένας αγουροξυπνημένος. Βαδίζουμε με γοργό και αποφασιστικό βήμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ένας είναι ο αρχηγός των στασιαστών. Ο Θάνος ο Τζήμερος. Ο φόβος και ο τρόμος των ΣΥΡΙΝΑΖΕΛ. Ο άνθρωπος που η ματιά του και μόνο μπορεί να σκορπίσει τους εχθρούς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο άλλος είμαι εγώ. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των στασιαστών. Δύο φιλελέδες  είναι ικανοί να ιδρύσουν μέχρι και τρία κόμματα. Χειρότεροι και από τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς.
Φτάνουμε έξω από το Μέγαρο. Κι εκεί που περιμένουμε το καλύτερο, εκεί που περιμένουμε να μπούμε μέσα και να βρούμε τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν ηρωικές μάχες στα social media, κτυπάει το … τηλέφωνο!
Όχι, δεν είναι ο Θάνος Τζήμερος! Είναι ένας καλός φίλος, πρώην κομμουνιστής: «Σύντροφε έμπλεξες. Ο Αλέξης ανέφερε στην συνέντευξη του στο Star το liberal.gr ως πηγή ενημέρωσης των καναλαρχών»…
Το φτωχό liberal.gr είχε αυτή την τιμή; Είναι ο μεγάλος εχθρός της κυβέρνησης; Δηλαδή, ο πρωθυπουργός νιώθει να «απειλείται» μόνο από τον Θάνο Τζήμερο και το liberal.gr και αναφέρει τα ονόματά τους σε μία τόσο σημαντική συνέντευξη από την οποία ο ελληνικός λαός περίμενε να πληροφορηθεί για τα όσα κρίσιμα συμβαίνουν; Απειλείται από δύο «μικρούς» κι όχι από τη αντιπολίτευση; Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να δείχνει με το δάκτυλό του τον αρχηγό ενός μικρού κόμματος και τον ιδιοκτήτη μιας μικρής και νέας ιστοσελίδας; Τι κάνει, δηλαδή, η αντιπολίτευση την ίδια ώρα και περνά τόσο απαρατήρητη;  Στέλνει γράμματα  με τον αραμπά; Με τα ΕΛΤΑ;
Αρνούμαι να πιστέψω ότι το liberal.gr είναι εχθρός του οποιουδήποτε. Ή ότι δήθεν έχει στοχοποιηθεί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ζούμε σε μία αστική δημοκρατία που ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει, να γράφει και να σκέφτεται ό,τι θέλει. Κι έχει ακόμη δικαίωμα να ονειρεύεται. Ότι θα φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κι ότι θα επιστρέψουμε έτσι στην ομαλότητα. Διότι αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι μία κανονική κατάσταση. Είναι ο ορισμός της ανωμαλίας.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: