Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μας προετοίμασε για την "επιτυχία και την αποτυχία"

tsipras_vouli4

Σε μία, πραγματικά καλογραμμένη ομιλία του, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε, στη βουλή, να προετοιμάσει το συναίσθημα/ψυχολογία των πολιτών προς δύο κατευθύνσεις. 

Την επιτυχία και την αποτυχία. 

Μιλώντας, για πίστη στην Ένωση και το κοινό νόμισμα, για αλληλεγγύη "πολλών ηγετών", για μια γέφυρα που να μην ζημιώνει τους λαούς των άλλων χωρών, για την πρόθεση του να προχωρήσει σε εκσυγχρονιστικές δομές, για την δέσμευση τήρησης ενός προγράμματος, το οποίο όμως να φαίνεται ότι προήλθε από την ελληνική πλευρά και όχι ότι επεβλήθη από τους δανειστές θέλησε να στείλει μήνυμα ότι είναι έτοιμος να υποχωρήσει, αρκεί να φανεί ότι υποχωρεί η Ευρώπη...
 
Έτσι θα μπορέσει - σε θετική έκβαση- να προβάλλει στο εσωτερικό ότι η "υπερήφανη" στάση, ο "τσαμπουκάς" στις διαπραγματεύσεις, το "ανάστημα" που σήκωσε απέναντι στους δανειστές/εταίρους, η "αριστερή" πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη, έφεραν αποτέλεσμα και να αποκρύψει την όποια αναδίπλωση του. 
Οι οπαδοί της λογικής του έχουν ήδη ξεσηκωθεί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν την "υποταγή των ισχυρών". 
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε περισσότερη αγωνία να επιτύχει η κυβέρνηση, όχι για να πανηγυρίσουμε, αλλά για να μην οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή και ο λαός μας σε περιπέτειες. 
Δυστυχώς η αίσθηση μου και οι ενδείξεις που υπάρχουν δεν με οδηγούν σε αισιόδοξες σκέψεις. Αλλά και για την αποτυχία έχει ετοιμάσει την ξεσηκωτική ψυχολογία/συναίσθημα των οπαδών του ο. Τσίπρας. 
Έτσι μίλησε για "εθνική κυριαρχία", για "νεοφιλελευθερισμό", για "ισχυρούς", για "συνοδοιπόρους ηγέτες που φοβούνται να εκτεθούν", για την αλλαγή στην Ευρώπη που θα φέρει ο ίδιος (όπως ο μακαρίτης ο Τσάβες στη Λατινική Αμερική) και άλλα "λεβέντικα" και επαναστατικά. 
Σε περίπτωση αποτυχίας, λοιπόν, είναι έτοιμος να καταγγείλει τα ξένα κέντρα των ισχυρών που θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού, τους καπιταλιστές που θέλουν να μας πιούν το αίμα, εκείνους που αντιδρούν στην" Άνοιξη του Τσίπρα" ώστε να βγάλει και πάλι τους οπαδούς της λογικής του στους δρόμους. 
Σ΄αυτή την περίπτωση όχι για να πανηγυρίσουν, αλλά για να καταγγείλουν. Ξόδεψαν πάρα πολύ χρόνο τα επιτελεία του για να προετοιμάσουν την επικοινωνία του όποιου αποτελέσματος. Μακάρι να είχαν ξοδέψει τον ίδιο χρόνο για να προετοιμαστούν και για τις διαπραγματεύσεις, αντί να καταναλίσκονται τη μία μέρα σε λαϊκίστικους λεονταρισμούς και την άλλη σε γλυψιματικές αναδιπλώσεις.

Φυσικά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν, με τις ομιλίες τους -σημερα στη βουλή- οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όχι τον κ. Τσίπρα, αλλά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 
Αλίμονο, όμως, φοβούμαι ότι θα καταναλώσουν το χρόνο τους αντιπολιτευόμενοι τον κ. Τσίπρα, απευθυνόμενοι στους ελάχιστους φανατικούς οπαδούς που τους έχουν απομείνει και όχι στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και στούς εταίρους μας. 
Αυτές τις δύο ημέρες κρίνονται όλοι τους και μαζί τους η πορεία της χώρας και η τύχη του λαού μας. 
Άς προσευχηθούμε, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, εμείς οι άμυαλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: