Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μπαράζ μίσους από ανθέλληνες – Μετά την Ευρώπη τώρα μας βγάζουν και από το ΝΑΤΟ

CACHE_620X620_1_1209301Θέμα «από το πουθενά» δημιουργεί προβοκατόρικα η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» – και αναπαράγει η τουρκική Bugun – ισχυριζόμενες ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να αποσύρει την Ελλάδα από το …ΝΑΤΟ!
Το «θέμα» αναπαράγει η τουρκική εφημερίδα Bugun με τον τίτλο «Η Ελλάδα θα κλείσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ» γράφοντας ότι η ιταλική εφημερίδα Il Giornale ισχυρίστηκε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να αποσύρει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, σύμφωνα...
με ρεπορτάζ του Λουκά Λιγουριώτη για το On Alert.
Η εφημερίδα τόνισε ότι στόχος είναι να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα και η ιταλική εφημερίδα, εφιστώντας την προσοχή, ανάφερε πως »το σχέδιο αυτό είναι σαν μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί στο διεθνές γεωπολιτικό παιχνίδι. Αν ο Τσίπρας αυτό το κάνει, θα προκύψει κοντά μας μια μικρή Κούβα», αναφέρεται στο ευφάνταστο δημοσίευμα.
Η αλήθεια μέσα από δηλώσεις
Να σημειωθεί ότι :
-Πρώτον: Τίποτα σχετικό δεν ανέφερε ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις- ούτε υπαινικτικά.
-Δεύτερον:  Ο Υπουργός Αμυνας κ Π. Καμμένος ταξίδευσε ειδικά στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Γεν Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Αλεξάντερ Βέρσμπαου., πριν την Σύνοδο των Υπουργών, και είχε δηλώσει σχετικά :
Διαβεβαιώσαμε για τις καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Συμμαχία. Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαίως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες. Ξεκαθάρισα ότι οι σχέσεις με τις άλλες χώρες, εκτός της Συμμαχίας, δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και ότι θα παραμείνουμε στα πλαίσια των συμφωνιών».
-Τρίτον: Μάλιστα με αφορμή δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν η οποία είχε εκτιμήσει ότι η Αθήνα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία και ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα». ο κ. Καμμένος της είχε απαντήσει ότι η Γερμανία είναι αυτή που υπονομεύει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
«Η Ελλάδα, είπε, ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές. Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».
-Τέταρτον: Αλλά και στην δήλωσή του κατά την τελετή παράδοσης -παραλαβής ο κ Καμμένος μεταξύ άλλων είχε πει :»Σεβόμενοι τη Συμμαχία θα προχωρήσουμε τις υπογεγραμμένες συμβάσεις (…)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: