Πληροφορίες της εφημερίδας Die Welt αναφέρουν ότι στο νέο πρόγραμμα δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ, το οποίο, κατά το δημοσίευμα φέρεται ότι θα λάβει 700 εκατ. ευρώ ως αποπληρωμή για την αποχώρηση από τη νέα συμφωνία. Το νέο πρόγραμμα θα έχει νέα ονομασία, νέα μέτρα και προφανώς νέους ελεγκτές.

Bloomberg: Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς συμβιβασμό

«Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς έναν συμβιβασμό» μετέδωσε λίγο το βράδυ της Πέμπτης το Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες.
Η Γερμανία, υποστηρίζει το πρακτορείο που επικαλείται δύο αξιωματούχους του Βερολίνου, δεν θα επιμείνει σε όλα τα δεδομένα του υπάρχοντος προγράμματος. Για όσο το πρόγραμμα παρατείνεται η Γερμανία θα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ύψος του πλεονάσματος και τους όρους για να υπάρξει εκποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Από την πλευρά της η Ελλάδα ετοιμάζεται να δεσμευθεί σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα αρκεί αυτό να είναι μικρότερο του 4% του ΑΕΠ σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η προθυμία της Ελλάδας να διατηρήσει περισσότερα από 2/3 του Μνημονίου δείχνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραμείνει στο πρόγραμμα εκτίμησαν οι δύο Γερμανοί αξιωματούχοι.