Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Άδωνις "Ξεφτίλισε" τους Βαρεμένο - Αρβανίτη! - Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για τη διαμάχη της τιμής του "Φαρμάκου" - video

Εκτεθειμένοι οι δύο ΣΥΡΙΖαίοι

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο υπουργός Υγείας ήταν καταιγιστικός στη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Βαρεμένο αφού ανέφερε για ακόμα μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και γι` αυτό δεν ψηφίζει τη ρύθμιση για τη μείωση των φαρμάκων. 

"Αυτά που εισηγούμαστε κόβουν από τη φαρμακοβιομηχανία το ποσό των 480 εκατ. ευρώ μειώνοντας τις τιμές των φαρμάκων, εκ των οποίων τα 390 εκατ. λαμβάνονται από on patent και off patent. Είναι κατά βάση...
πολυεθνικών εταιρειών. Τα άλλα 90 εκατ. προέρχονται από τις κατηγορίες των γενοσήμων που είναι από ελληνικές εταιρείες" τόνισε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση και στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" λέγοντας πως δεν θεωρεί τυχαίο το ότι ο ραδιοσταθμός παίζει διαφημιστικά σποτ φαρμακοβιομηχανιών.

Οι δηλώσεις του υπουργού προκάλεσαν την παρέμβαση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος έκανε λόγο για «σεμινάριο λασπολογίας» από τον κ. Γεωργιάδη και επισήμανε ότι ο σταθμός οφείλει να έχει διαφήμιση. 
Έκπληξη προκάλεσε η παραδοχή του ότι είναι περήφανος για το αφεντικό που έχει εννοώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κατηγορίες του υπουργού ότι είναι κομματικό ραδιόφωνο.

Τα χαρακτηριστικά της συζήτησης ήταν :


Α.- Με Βαρεμένο.
Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν αν με την διάταξη που προτείνει ο Άδωνις, τα φάρμακα γίνονται φθηνότερα για τον πολίτη, αλλά ΚΑΙ για το Κράτος επίσης. Με κέρδος 480 εκ.
Ο Άδωνις παρουσίασε σειρά επιχειρημάτων.
Ο Βαρεμένος ακολούθησε τακτική γενικεύσεων, "Κάνατε συντρίμμια το κοινωνικό κράτος " κλπ : Καθαρά λαϊκίστικη τακτική, χωρίς ούτε στιγμή να αναλύσει αν ο μέσος Έλληνας κερδίζει ή χάνει από αυτή τη διάταξη. 
Θυμήθηκε ότι σήμερα πληρώνουμε συμμετοχή 24% αντί 11% ( λόγω Μνημονίου ), αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην Πορτογαλία, για τους ίδιους λόγους, πληρώνουν 37%.
Πλήρης αδυναμία διατύπωσης άποψης για το συγκεκριμμένο θέμα.
Συμπέρασμα : Νίκη των επιχειρημάτων ( Άδωνις ) κατά του λαϊκισμού ( Βαρεμένος )

Β.- Με Αρβανίτη.
Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να παραδεχθεί ο Αρβανίτης το αυτονόητο, ότι ο σταθμός όπου είναι Δ/ντής ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ !!!! 
Στη συνέχεια ο Αρβανίτης επιδόθηκε σε κλασσικά λαϊκίστικη τακτική, αδυνατώντας να παραδεχθεί ότι ο σταθμός του προπαγανδίζει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ !!!!

Συμπέρασμα : Νίκη του οφθαλμοφανούς ( ιδιοκτήτης ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Άδωνις ) κατά της κουτοπονηριάς ( Αρβανίτης μαχόμενος υπέρ της .... ανεξαρτησίας του σταθμού του ).



Πίσω από τις γραμμές μπορεί να διακρίνει κανείς την
αντίθεση μνημονίου - αντιμνημονιου.

Ο Γεωργιάδης βγήκε από πάνω γιατί η γραμμή του αντιμνημονιου είναι τόσο οφθαλμοφανώς τρία πουλάκια κάθονται που δεν μπορεί να υποστηριχθεί.
Οι τροικανοί συγκρίνουν τη φαρμακευτική δαπάνη της Ελλάδος με της Πορτογαλίας που έχει περίπου - λίγο μικρότερο πληθυσμό και ίδιο κλίμα και ζητούν η δαπάνη να πάει στα επίπεδα αυτά. 
Αντίρρηση σε αυτό δεν μπορεί να 
υπάρχει γιατί δεν έχει καμια λογική εκτός εάν δεχθούμε ότι οι Έλληνες έχουν άλλα γονίδια και είναι πιο φιλάσθενοι από τους Πορτογάλους .
Ζητούν λοιπόν ετήσια φαρμακευτική δαπάνη 2 δις όσο και στην Πορτογαλία. 
Στην Πορτογαλία όμως η συμμετοχή των ασφαλισμένων είναι 
37%.
Για να μην ανεβάσει τη συμμετοχή από 25% σε 37% ο Γεωργιάδης ρίχνει τις τιμές και αυτό πλήττει το τζίρο του φαρμάκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και λέει ότι θα χαθούν δουλειές. Μήπως προτείνει αύξηση στο 
37%; Φυσικά όχι.
Μάλιστα προτείνει μείωση. 
Σε μια τέτοια περίπτωση όμως για να διατηρηθεί η ίδια κάλυψη του πληθυσμού με μικρή συμμετοχή η δαπάνη του Δημοσίου θα ανέβει πάνω από 2 δις. 
Οπότε πως δικαιολογείται αυτό εν σχέσει με την Πορτογαλία; Δεν δικαιολογείται. 
Έχει όμως την απαίτηση κάποιοι άλλοι (οι δανειστές) να χρηματοδοτούν την υπερβάλλουσα δαπάνη για να κάνουν τζίρο οι εταιρίες στην Ελλάδα. 
Αυτή είναι όλη η λογική του αντιμνημονιου,της τελευταίας 30ετιας και των "κοινωνικών εκρήξεων". 
Έλλειμμα με λεφτά που δίνει κάποιος άλλος 
ώστε να στηρίζεται ο εγχώριος τζίρος και ταυτόχρονα οι κοινωνικές παροχές.
Και όταν μαζευθούν πολλά, επαχθές χρέος και φτου ξελευθερία.


Δείτε το video της εκπομπής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: