Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Και τότε και τώρα χαμένη βγαίνει η νεολαία…


Οι νέοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο περιθώριο τότε, όπως και τώρα νόμιζαν πως αγωνίζονταν για ουσιαστική παιδεία, πραγματική ελευθερία και αξιοκρατία έχοντας οι περισσότεροι ως στόχο τους ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας.

Βέβαια, αλλιώς περίμεναν τα πράγματα και αλλιώς προέκυψαν…
Παρά την αλλαγή πολιτεύματος επιδεινώθηκαν η αναξιοκρατία, η «ανούσια» παιδεία, η εθνική εξάρτηση μέσω υπέρογκων δανεισμών, φτάνοντας στην σημερινή κατάσταση με την επιβολή των παγκοσμίων τοκογλύφων...



Ανέκαθεν η νεολαία κρατούνταν δέσμια των συγκυριών και των καταστάσεων, αφήνοντάς της ενίοτε την ψευδαίσθηση πως έχει το περιθώριο ελιγμών, ώστε να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Έτσι και σήμερα τα νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να προσφέρουν όσο κανείς άλλος, στην ανόρθωση της χώρας μας, χειραγωγούνται μέσω της «ιδεολογικής διαίρεσής» τους.

Ίσως το μεγαλύτερο κακό που προξένησε το τότε καθεστώς να ήταν η ανούσια και υπερβολική ταύτιση στελεχών του με ιδανικά των Ελλήνων, πάνω στην οποία πατούν σήμερα οι κάθε είδους «κουλτουριάρηδες» για να βάζουν «ταμπέλα» εθνικιστή σε κάθε υπερήφανο Έλληνα, μηδενίζοντας τις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και της ιστορίας μας.

Το όνειρο για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία των νέων παιδιών μένει, δυστυχώς, ακόμα ανεκπλήρωτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: