Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Συναντήσεις και non paper σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με το βλέμμα σε Παπανδρέου - Καραμανλή

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Καραμανλή απασχολούν το εσωτερικό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου και Καραμανλή τα κορυφαία στελέχη ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Στο γαλάζιο στρατόπεδο, σύμφωνα με Τα Νέα, κυκλοφόρησε non paper δια χειρός, όπως φαίνεται, Γιάννη Παπαθανασίου για τα πεπραγμένα 2007-2009, προκειμένου να αθωωθεί η περίοδος 2007-2009 από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος....

Αυτό που επιδιώκεται ουσιαστικά είναι να υπάρξει απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας.
Στο επτασέλιδο non paper που διαβιβάστηκε μέσω στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στους βουλευτές και τα επιτελικά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το 9μηνο του 2009, αφού το τελευταίο τρίμηνο είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα είχαν καταρρεύσει και το έλλειμμα είχε διογκωθεί μεθοδευμένα.
Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2009 "φούσκωσε" συνειδητά το έλλειμμα, το οποίο άγγιξε το 16%, ενώ θα έκλεινε, κατά τους καραμανλικούς, θα έκλεινε στο 8% - 9%.
Το κείμενο είναι ανυπόγραφο, αλλά, σύμφωνα με Τα Νέα, αποτελεί πιστή αντιγραφή της επιχειρηματολογίας του Γιάννη Παπαθανασίου.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με τις "ευλογίες" του Κώστα Καραμανλή, με κυβερνητικά στελέχη να εκτιμούν ότι το non paper έχει αποδέκτες και στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς η πτέρυγα των "καραμανλικών" επιχειρεί να δηλώσει παρούσα, προσδοκώντας από την κυβέρνηση Σαμαρά να καλύψει αν όχι να δικαιώσει τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από ομάδα υφυπουργών επί Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων εν όψει συνεδρίου.
Το παρών έδωσαν συνολικά 17 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό πυρήνα την περίφημη ομάδα των 7 υφυπουργών της διακυβέρνησης Παπανδρέου.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Σ. Ξυνίδης, Μ. Όθωνας, Θ. Τζάκρη, Β. Κεγκέρογλου, Αφρ. Παπαθανάση, Μ. Θεοχάρη, Ανδρ. Μακρυπίδης, Π. Ασπραδάκης, Λ. Κουρουπάκη, Ν.Τσώνης, Ν. Ζωίδης, Ηλ. Καρανίκας, Στ. Αρναουτάκης, Γ. Αρβανιτίδης, Χρ. Σπίρτζης, (πρόεδρος ΤΕΕ).
Απουσίαζε ο Γιώργος Πεταλωτής λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε ενώ μετέβαινε στην Αθήνα για να παραστεί στη συνάντηση.
Όπως ανέφερε πηγή της Ιπποκράτους στα Νέα, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει συγκεντρώσεις, ωστόσο εξέφρασε απορία για "τα περί παραγκωνισμού που διατυπώθηκαν από μετέχοντες".
Οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι διαφωνούν με την τακτική που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να γίνεται απολογητής της κυβέρνησης, ενώ έθιξαν τον κίνδυνο να απορροφηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: