Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εμφάνιση του Καραμανλή του Γ'


Άρθρο του Κ. Καραμανλή του νεότερου σε Κυριακάτικη εφημερίδα. 
«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση, οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους»

Τη σημασία των ιδιωτικοποιήσεων για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος επισημαίνει με παρέμβασή του στο Βήμα, ο Κώστας Καραμανλής τονίζοντας πως η ανάπτυξη δεν επιβάλλεται αλλά δημιουργείται με συστηματική προσπάθεια.
Βεβαίως δεν πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό αλλά για τον γιο του Αχιλλέα Καραμανλή και πρώτο ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Αλ. Καραμανλή, τον οποίο κύκλοι της ΝΔ θέλουν να εμφανίσουν ως το «Καραμανλή τον Γ'» που...
θα διεκδικήσει μελλοντικά τα ηνία του κόμματος.
Ο κ. Καραμανλής γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts, ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε για δύο έτη στη Βρετανία σε επενδυτική τράπεζα. Έχει, επίσης, την ευθύνη της έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή- Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.
«Όλοι συμφωνούν ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα σήμερα είναι η ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη όμως δεν διατάσσεται, δεν επιβάλλεται, δεν θεσμοθετείται. Δημιουργείται μόνο με προσπάθεια, σκληρή και συστηματική. Και κυρίως προσπάθεια στοχευμένη που λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον σε ένα κρατικοκεντρικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.
Ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση, οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους. Και ότι το παραγόμενο εθνικό προϊόν απλούστατα δεν φθάνει.
Άρα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παράγουμε περισσότερο και να εισρεύσουν στη χώρα μας χρήματα από το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: