Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Μαζεύει» τα περί κουρέματος ο Στουρνάρας

ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

Σε αναδίπλωση για το ζήτημα του ενδεχόμενου νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους 

προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, αφού τις χθεσινο-πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή, που έκαναν λόγο για νέα απομείωση, ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου, που ουσιαστικά τα... μάζεψε...
«Το κούρεμα έχει γίνει. Άρα λοιπόν ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα γίνει και άλλο κούρεμα, προβλέπεται. Είναι στην απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σας καλώ να τη διαβάσετε προσεκτικά», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών» είπε το πρωί ο κ. Στουρνάρας κατά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών πήρε έκταση στα διεθνή Μέσα δημιουργώντας αναταραχή, όμως λίγες ώρες μετά, ήρθε η ανακοίνωση του υπουργείου να «στρογγυλέψει» τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα.

«Επειδή σήμερα -με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή- σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι θα γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, διευκρινίζεται: Η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση τουEurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: