Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το άνοιγμα του Τσίπρα στους ...καραμανλικούς!


Αποθέωσε τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή! 
Άνοιγμα και στους ...καραμανλικούς έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας!
Σε μια αποστροφή της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα στον Γ. Αυτιά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της ΝΔ Κων/νο Καραμανλή, με κολακευτικά μάλιστα λόγια!
«Είναι θλιβερό ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο κ. Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους», τόνισε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.
«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν...
έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανέλαβε την τύχη της χώρας το 1974. Εκείνος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ήθελε την σύγκλιση» για να συμπληρώσει πάντως προς ...αποφυγή παρεξηγήσεων πως «Ωστόσο πολιτικά διαφωνώ μαζί του».
Λίγο παρακάτω πάντως υιοθέτησε μια φράση που είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι το 2003.
«Ήρθα για να ενώσω και όχι για να διχάσω», είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής, μια φράση που «υιοθέτησε» σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, συνέχισε με παράδειγμα από τις ...Σέρρες:
«Ένας πολίτης από τις Σέρρες μου είπε πως ήταν καραμανλικός για 40 χρόνια και πλέον ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Φαίνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει στο μάτι εκτός από το κέντρο και ένα μετριοπαθές κομμάτι της κεντροδεξιάς....

Δεν υπάρχουν σχόλια: