Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Θαυμαστής του Ομπάμα και... “διώκτης της Χρυσής Αυγής” ο Αλέξης»


Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε δελτίο τύπου για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο BBC:
“Ο Τσίπρας, μετά τις μνημονιακές κωλοτούμπες και τις επικύψεις σε Σόιμπλε και Ομπάμα, μας απειλεί μέσω BBC, του πλέον ανθελληνικού διαύλου. 
Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη σταθερή αντιμνημονιακή δύναμη, γι' αυτό και δέχεται πόλεμο από όλα τα ανδρείκελα του πολιτικού συστήματος, αριστερά και δεξιά.”

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί την κυβέρνηση για στρατηγική «εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης», σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι ΒΒC, χαρακτηρίζοντάς την «πιο δεξιά και ακραία» μετά την μεταπολίτευση.

Σε ερώτηση για την στάση που θα κρατούσε η σημερινή αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «θα εφαρμοστεί με άτεγκτο τρόπο ο νόμος, με μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και θα υποστούν τις νομικές συνέπειες όσες ομάδες παραβιάζουν το νόμο και δηλώνουν αναρχικές».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατζέντα που εντείνει την πολιτική σύγκρουση και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αίσθησης φόβου στην ελληνική κοινωνία».

Η πρακτική αυτή, υποστήριξε, στοχεύει στη συσπείρωση των πιο συντηρητικών στοιχείων στην ελληνική κοινωνία ως «βάση» για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

«Η στρατηγική αυτή όμως είναι πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς ληστές τραπεζών αν ερχόταν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι «θα εφαρμοστεί άτεγκτα ο νόμος, με μηδενική ανοχή απέναντι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» και θα «ξερίζωνε τους πυρήνες της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν εντός της αστυνομίας και της δημόσιας διοίκησης».

Νομικές επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουν, τόνισε, και οι ομάδες που χρησιμοποιούν βία «και υποστηρίζουν ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, που δεν πιστεύω ότι είναι αναρχικές, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη».