Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να γεννηθεί ένα παιδί το 2013. Δείτε την πλήρη λίστα (Pics)

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να γεννηθεί ένα παιδί το 2013. Δείτε την πλήρη λίστα (Pics)

Το περιοδικό Εconomist πριν από 25 χρόνια είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά, λαμβάνοντας υπόψιν του πολλούς και διάφορους κοινωνικο-πολιτικούς παράγοντες, έναν πίνακα με τις 50 χώρες στον κόσμο όπου θα ήταν καλύτερα για κάποιον να έχει γεννηθεί. 
Το 1988, οι Η.Π.Α. ήταν στην κορυφή της λίστας.
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Economist, η Ελβετία είναι πλέον, η περισσότερο ενδεδειγμένη χώρα του κόσμου, για να γεννηθεί σήμερα ένα παιδί. Η έρευνα...
πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Πληροφοριών του περιοδικού.
Οι επόμενες δύο καλύτερες χώρες του κόσμου για να γεννηθεί ένα παιδί είναι η Αυστραλία και η Νορβηγία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση. Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπήκαν 80 χώρες παγκοσμίως.
Η τελική κατάταξη προέκυψε από σύστημα βαθμολογίας που βασίστηκε σε 11 παράγοντες για να καθορίσει "ποια χώρα θα παρέχει τις καλύτερες ευκαιρίες για μια υγιή, ασφαλή και ευημερούσα ζωή στα χρόνια που έρχονται".
Σημειώνεται ότι οι μισές από τις 10 πρώτες χώρες είναι ευρωπαϊκές αλλά μόνο μία - η Ολλανδία - είναι μέλος της Ευρωζώνης.
Για να συντάξουν τη λίστα οι ερευνητές του Εconomist Inteligence Unit έλαβαν υπόψη τους 11 δείκτες. 
Μεταξύ άλλων μέτρησαν τις ευκαιρίες που προσφέρουν oι χώρες για μια υγιή, ασφαλή και ευημερούσα ζωή τα επόμενα χρόνια.
Επίσης, έλαβαν υπόψη τους δείκτες εγκληματικότητας, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Εξέτασαν ακόμη πόσο εκτιμάται ότι θα είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα το 2030 όταν δηλαδή τα παιδιά που θα γεννηθούν το 2013 θα βρίσκονται στο στάδιο της ενηλικίωσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: