Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαμαράς... εξετάζεται από τη Μέρκελ για φοροδιαφυγή και λίστα Λαγκάρντ

Με ένα μεγάλο κύκλο επισκέψεων στο εξωτερικό 
και πρώτο σταθμό τη Γερμανία την ερχόμενη Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας και να δώσει παράλληλα έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων.
Ο Πρωθυπουργός την προσεχή Τρίτη θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου θα συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει ο όμιλος Axel Springer (εφημερίδα Die Welt).
Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ενώ τη δεύτερη στο βήμα θα τον διαδεχθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια ...
κεντρική εκδήλωση του ομίλου στην οποία πέρυσι ήταν επίσημος προσκεκλημένος ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Οι επαφές Σαμαρά για επενδύσεις
Για να επιτευχθεί ο στόχος της προσέλκυσης επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται και για περιοδεία στο Κατάρ, πιθανότατα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, καθώς ήδη έχουν επισκεφθεί τη χώρα υπουργοί για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του Σαμαρά.
Στη συνέχεια, γίνεται προσπάθεια να μεταβεί ο Πρωθυπουργός στην Μόσχα, το Πεκίνο, ενώ ήδη θεωρείται δεδομένη η επίσκεψη στις ΗΠΑ αφού πρώτα κλειδώσει η ακριβής ημερομηνία. Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει τον Φεβρουάριο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Το διήμερο 11-12 Ιανουαρίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στην Κύπρο για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είναι μια κίνηση στήριξης του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη ενόψει των Κυπριακών Εκλογών.
Στη Γερμανία η Μέρκελ πιέζει για φοροδιαφυγή
Είναι η τρίτη φορά, από τον περασμένο Αύγουστο που ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Γερμανία, αναλαμβάνοντας να αποκαταστήσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις που έχουν κλονιστεί.
Ήδη, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου δημιούργησε αρνητικό κλίμα στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες.
Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την εμπλοκή συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι από τις πρώτες ειδήσεις στα μεγάλα διεθνή πρακτορεία και σε γερμανικές και αμερικανικές εφημερίδες, οι οποίες χαρακτηρίζουν την εξέλιξη ως «βόμβα» για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: