Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

"Βρήκε το φως του" ο... Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ και η Γερμανία μας έβαλαν στο ΔΝΤ»


Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι για το γεγονός η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ ευθύνονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και η εμμονή της Γερμανικής κυβέρνησης. Ο ίδιος μάλιστα , όπως αναφέρει μιλώντας  στην εφημερίδα «6 Ημέρες», και κάποιοι άλλοι τότε υπουργοί είχαν διαφωνήσει έντονα με την επιλογή αυτή.
Όσον αφορά στην νέα του πολιτική κίνηση υποστήριξε ότι η ΡΙΚΣΣΥ, «επιχειρεί τη ρήξη με το κρατικοδίαιτο, καταχρεωμένο και ανίκανο κομματικό σύστημα της χώρας.
...
Θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου, ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κόμματος, που η πλειονότητα των πολιτών διαπιστώνει πως έχουμε ανάγκη». 
Απευθύνεται κυρίως «σε όλους τους πολίτες που νιώθουν πολιτικά άστεγοι και ψήφισαν κόμματα στα οποία δεν αισθάνονται ότι ανήκουν», υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ νούμερο δυο ή ενός ΠΑΣΟΚ «λόγο παρακάτω». 
Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι η σύζυγός του, τον συμβούλευσε να εγκαταλείψει την πολιτική ενώ αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και ερωτώμενος αν μίλησε μαζί του μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «ζητώ πάντα τη γνώμη του για τα μεγάλα θέματα της χώρας. Ποτέ δεν θα τον έφερνα σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις μου που θα αφορούσαν τα κόμματα ή τον εαυτό μου μέσα σε αυτά». 

iefimerida
Hellas-now 

Δεν υπάρχουν σχόλια: