Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Καμπάνα ΣΔΟΕ σε 14.000 φορολογούμενους για εμβάσματα - μαμούθ



Τα σενάρια του ΥΠΟΙΚ για 14.000 φορολογούμενους που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους, βάσει εισοδήματος. 

Καλούνται σε συμπληρωματική δήλωση. 

Έκτακτη φορολόγηση στις καταθέσεις - μαμούθ

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις και τα εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε και από τους 54.000 ελεγχόμενους θα αποστείλει... 
ραβασάκια για συμπληρωματικές δηλώσεις σε 14.000 πολίτες που έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρο Φλωράτο, όσοι από τους φορολογούμενους που θα λάβουν ειδοποίηση δεν προχωρήσουν σε συμπληρωματική δήλωση, τότε η Δίωξη θα κάνει λεπτομερή έλεγχο και στη συνέχεια θα επιβάλλει πρόστιμα για φοροδιαφυγή.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα 2 δισ. ευρώ από την φορολόγηση εμβασμάτων για την περίοδο 2009 - 2011.
Πιο αναλυτικά, όσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό έχουν φορολογηθεί.
Θα πρέπει δε να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.
Εάν δεν δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων θα πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους για τα εισοδήματα που απέκρυψαν. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν τη χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τους 14.000 φορολογούμενους η διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των εισοδημάτων υπολογίζεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: