Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ισχυροποίηση Βενιζέλου - Εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό λόγω "λίστας"


- Όλα δείχνουν παραπομπή του Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο  
- Συμφωνία κομμάτων για την προανακριτική 
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κατάθεση σήμερα της πρότασης για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς σε πρώτη τουλάχιστον φάση ενισχύει τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος. 
Η ισχυροποίηση Βενιζέλου - που μιλάει ήδη για σχέδιο πολιτικής εξαφάνισής του, το οποίο και ανετράπη - ενισχύει την κυβερνητική συνοχή, που σε διαφορετική περίπτωση είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να υπάρξει.

Επίσης, αποτρέπει ανοιχτή κρίση στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού η...
Αγίου Κωνσταντίνου είχε ήδη ταχθεί υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ και δεν θα μπορούσε να κάνει πίσω χωρίς μεγάλες απώλειες, αν η έρευνα δεν εστίαζε μόνο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε κορυφαία -«πράσινα»- στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού.
Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της βασικής του προεκλογικής υπόσχεσης για «μία και μόνο Εξεταστική για το θέμα του Μνημονίου», εμφανίζεται και πάλι φορέας εξυγίανσης και παραπομπής στη δικαιοσύνη προσώπων που κατηγορούνται για μείζονα πολιτικά αλλά και ποινικά αδικήματα. 
Παράλληλα, εκτονώνει την ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ, επιτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να περνάει σε δεύτερη μοίρα και η ανακολουθία της Εξεταστικής για το Μνημόνιο.

parapolitika.gr

Την άποψη μας, του Ε Μ ΠΡΟ Σ , διαβάστε την ΕΔΩ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: