Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Όλα όσα θα θέλαμε να μας φέρει το 2013

Ο Άγιος Βασίλης έφυγε εδώ και πολλά χρόνια από τη ζωή μας.

Θαύματα δεν περιμένουμε, αυτά μια φορά γίνονται.

Κάποια θεϊκή παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουμε.
Ωστόσο, με την έλευση της νέας χρονιάς όλοι έχουμε κάποια πράγματα να περιμένουμε, να ελπίζουμε, να ευχόμαστε ότι θα μας συμβούν. Και δεν εννοούμε μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γενικότερα ως κράτος, ως κοινωνία.
Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μιας από τις δυσκολότερες της Μεταπολίτευση,  αυτά που θα περιμέναμε το 2013, κυρίως από την κυβέρνηση αλλά και γενικότερα από την ελληνική πολιτεία και δημοκρατία είναι:
1.   Περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Φτάνει πια αυτό το άθλιο σκουλήκι που ρημάζει καθημερινά τους φτωχούς και τους μεσαίους...
Για να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, θα πρέπει να υπάρξει και φορολογική και δυστυχώς αυτό το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, ούτε κατ’ ελάχιστο δε φέρνει δικαιοσύνη. Το αντίθετο μάλιστα. Θα περιμέναμε λοιπόν από την κυβέρνηση περισσότερη φαντασία στη λήψη φορολογικών μέτρων, διότι τη νέα χρονιά θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αφού όλο και περισσότεροι δε θα πληρώνουν. Και δε θα είναι το κίνημα «Δεν πληρώνω», αλλά αυτό που λέγεται «Δεν έχω να πληρώσω».
2.    Ανάπτυξη. Μια λέξη που έχουμε βαρεθεί να ακούμε καιρό τώρα. Επιτέλους, ας ληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, θα ανασάνει η οικονομία. Ας αφήσει η κυβέρνηση πίσω της τις παλινωδίες, τις λάθος επιλογές, τις καθυστερήσεις κι ας φτιάξει ένα πλαίσιο αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το 2013 μπορούν να μπουν οι βάσεις ώστε να δημιουργηθεί το ελληνικό Σχέδιο Μάρσαλ που δε θα βασίζεται στα δανεικά των άλλων, αλλά στις καλύτερες προτάσεις για να απορροφηθεί το ΕΣΠΑ, στους καλύτερους διαγωνισμούς για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι ΔΕΚΟ και τα ακίνητα, στα καλύτερα κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών.
3.   Και μιας και μιλάμε για αποκρατικοποιήσεις, ας φροντίσει η κυβέρνηση να μην ξεπουληθούν τα πάντα. Ας γίνουν όλα με διαφάνεια, χωρίς προμήθειες, μεσάζοντες, λαμογιές και στημένους διαγωνισμούς. Να μπουν όλοι στο παιχνίδι αλλά με κανόνες και πάνω απ’ όλα ας διασφαλιστεί επιτέλους το δημόσιο συμφέρον.
4.   Μέτρα για τους φτωχούς. Το 2012 μας αφήνει με ανεργία πάνω από 30% αλλά και με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους… φτωχούς. Μας αφήνει επίσης με χιλιάδες άστεγους, συσσίτια, ανθρώπους σε απόγνωση. Ας δώσει λοιπόν προτεραιότητα η κυβέρνηση σε όλους αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Διότι τι να το κάνεις το κράτος για να το κυβερνήσεις αν δεν έχεις λαό για να σε στηρίξει; Αν αυτός ο λαός είναι εξαθλιωμένος; Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η αθλιότητα που μέχρι σήμερα δεν έχει τέλος;
5.   Ο κόσμος το 2013 περιμένει επίσης πολιτική σταθερότητα και πολιτική σοβαρότητα. Φτάνει πια ο πολιτικός αχταρμάς και η ανοησία. Φτάνει πια η αμετροέπεια, τα κούφια λόγια, οι ψεύτες και οι υποκριτές. Καθαρό πολιτικό λόγο, αλήθειες στον κόσμο, ειλικρίνεια, όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Κάθε χρόνο αυτά ζητά ο πολίτης, ας του κάνουν το χατίρι φέτος τα πολιτικά κόμματα.
6.  Ζητά επίσης ο κόσμος από την κυβέρνηση να κυβερνά με μοναδικό γνώμονα το καλό της πατρίδας. Ζητά πατριώτες πολιτικούς, όχι «παρτάκηδες». Και σοβαρούς ανθρώπους όχι αρχηγούς και βουλευτές με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας και στη χρεοκοπία της για να κυβερνήσουν πάνω σε καμένη γη. Η κυβέρνηση να παίρνει γενναίες αποφάσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος και η αντιπολίτευση να πάψει να παίζει με το μέλλον της χώρας. Ας σοβαρευτούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ διότι πλέον δεν είναι οι ακτιβιστές του 4%. Διεκδικούν την εξουσία αλλά και ποτέ να μην την αποκτήσουν, οφείλουν να αντιπολιτεύονται με σοβαρότητα. Να ελέγχουν την κυβέρνηση χωρίς κραυγές και να βάζουν πάνω από όλα τα συμφέρον της Ελλάδας. Αν δε μπορούν να το κάνουν σύντομα θα διαλυθούν. Ο κόσμος πλέον έχει πάρει χαμπάρι τους τυχαίους πολιτικάντηδες και τους «επαναστάτες» της π…ής με τα λεφτά του μπαμπά.
7.   Αλλά ο κόσμος είναι σκληρός και με την κυβέρνηση. Ζητά μεγαλύτερη σοβαρότητα και περισσότερη δουλειά. Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του, είτε είναι από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτή την ιστορική ευκαιρία της συγκυβέρνησης δε μπορεί να τη δυναμιτίσουν προσωπικές στρατηγικές, άχρηστοι ή τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Το 2013 είναι η χρονιά που θα κριθούν και οι πολιτικές και οι πολιτικοί. Όσοι αποδειχθούν ανίκανοι ο κόσμος θα τους πει απλά «σφύριξα κι έληξες».
8.    Τέλος, μιας και μπήκαμε πάλι σε περιβάλλον σκανδάλων, λιστών, διαπλοκής αδιαφάνειας κι όλων των υπολοίπων ελαττωμάτων της Ελλάδας, μόνο να ελπίζουμε μπορούμε ότι η νέα χρονιά θα φέρει περισσότερη διαφάνεια, λιγότερη διαπλοκή. Να ελπίσουμε ότι θα πάνε κάποιοι φυλακή που το αξίζουν, ότι άλλοι θα στιγματιστούν και θα οδηγηθούν σε κοινωνική και πολιτική απαξία κι ότι θα σταματήσει αυτό το αλισβερίσι για τη νομή του εθνικού πλούτου. Μήπως είναι πια καιρός να μπει φρένο στους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους και τον κάθε λογής μεγάλο ή μικρό παράγοντα που σα βαμπίρ πίνει το αίμα του ελληνικού λαού;
Αυτά και άλλα πολλά θα περιμέναμε από το 2013, αλλά όπως είπαμε και στην αρχή θαύματα δε γίνονται και ο θεός της Ελλάδας μας έχει εγκαταλείψει προ πολλού.
Στους αναγνώστες του Antinews και του Ε Μ ΠΡΟ Σ, απευθύνουμε ξεχωριστά από καρδιάς τις καλύτερες ευχές μας  για δύναμη, υγεία, ευτυχία.
Απευθύνουμε επίσης ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στους σχολιαστές μας που κάνουν συναρπαστική (με όλη την σημασία της λέξης) την καθημερινότητά μας
Ζήσαμε μαζί μεγάλες στιγμές ανάτασης, αλλά και οδυνηρές περιόδους θλίψης και απώλειας.
Συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, αλληλοσπαραχθήκαμε, αγαπηθήκαμε, αλλά πάνω απ΄ όλα συζητήσαμε. Κάναμε δηλαδή όλα αυτά για τα οποία αξίζει κανείς να ζει.
Και όλοι μαζί, μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουμε να φτιάχνουμε έναν ιστότοπο πραγματικής αμφίδρομης επικοινωνίας, να αναζητούμε την πραγματική αλήθεια και να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Όλα εκείνα δηλαδή που δεν μπορούν ποτέ να σκεφθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν να σας προτείνουν μόνο αφόρητη ανία. Αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να έχουν φρικτούς ανοργασμικούς εφιάλτες. Εμείς προτιμάμε τις υπέροχες φαντασιώσεις, όσο κι αν κοστίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: