Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

O σύντροφος Τσίπρας κατάλαβε επιτέλους ότι αν καταρρεύσουν οι τράπεζες θα χαθούν και οι καταθέσεις των πολιτών!


To έχουμε ξαναγράψει για τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι άριστος πρόεδρος του 15 μελους του σχολείου του αλλά κάκιστος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και μπορεί με το λαϊκισμό του να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.
Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο, η κυβίστηση είναι ένα άθλημα που το γνωρίζει καλά
Από τη μονομερή διαγραφή του χρέους, πήγε στην επαναδιαπραγμάτευση και τώρα δε θα είχε πρόβλημα να καθίσει με τη Μέρκελ και να τα πούνε.Όμως, ακόμη χειρότερο είναι αυτό που είπε στη συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera... Όταν τον ρώτησαν για την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης ο πρόεδρος των συνιστωσών εκτίμησε πως η δόση του δανείου θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σήμερα, μάλιστα», προσέθεσε, «διάβαζα στην Deutsche Welle ότι ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είπε ότι, αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πληγεί η ίδια η Γερμανία και θα προσέθετα ότι, αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα domino effect που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλη την ευρωζώνη».

Μα αν δεν κάνουμε λάθος όλο αυτό τον καιρό ο Τσίπρας δεν έλεγε ότι θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης; Αυτός δεν έλεγε ότι η δόση που θα πάρουμε εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοτραπεζιτών γι’ αυτό καλύτερα είναι να μην την πάρουμε αφού δε θα πάει στην πραγματική οικονομία.

Μήπως ήρθε το Αγιο Πνεύμα και φώτισε τον σύντροφο Αλέξη και είδε την πραγματικότητα; Ότι δηλαδή αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα δεν διασφαλίζονται και οι καταθέσεις των πολιτών;

Κι από την άλλη, τι τον κόπτει τον Τσίπρα τι έγινε στις Βρυξέλλες χθες το βράδυ; 
Αφού αυτός είναι κατά του Μνημονίου το οποίο είναι προαπαιτούμενο για να δοθεί η δόση
Σήμερα, λοιπόν ο κ. Τσίπρας κάνει σκληρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά γιατί δε διαπραγματεύτηκε σωστά, όπως υποστηρίζει. 
Μα θα έπρεπε να είναι χαρούμενος αν συνέβη αυτό. Διότι έτσι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, θα γυρίσει στη δραχμή και θα στηριχθεί στα πόδια της αφού πρώτα διαγράψει το χρέος. Ρώτησε τον Λαφαζάνη για τις δηλώσεις αυτές; Ρώτησε τον Ρούντι Ρινάλντι της ΚΟΕ;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, μέσα σε δύο ημέρες εμφανίζεται άλλα να λέει τη μια κι άλλα την άλλη. 
Σήμερα κατηγόρησε τον Σαμαρά για εκβιασμό λέγοντας: «Έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας, αφού εξαπέλυσε ένας χυδαίο και ανυπόστατο εκβιασμό περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων εάν δεν έλθει η δόση»
Μα αν δεν έρθει η δόση και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν (όπως είπε χθες στο Al Jazeera) και δε θα υπάρχει σάλιο στα ταμεία.

Σύντροφε Αλέξη, με φιλικό τρόπο σε συμβουλεύουμε να το… προσέξεις πολύ αυτό
Ο διχασμός προσωπικότητας οδηγεί όχι προς το Μαξίμου αλλά προς δυσμάς μεριά.




http://www.antinews.gr
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: