Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επί ποδός η κυβέρνηση για τις αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup


Κορυφώνεται η αγωνία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup, το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης...




Από τη συνεδρίαση του Eurogroup δεν λείπουν οι κόντρες και οι διαφωνίες, μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά αργά το βράδυ, λόγω διαφωνίας της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ για τη διάρκεια χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος.

«Υπάρχει μια σημαντική διαφορά για το πόσο καιρό θα πρέπει να χρηματοδοτείται η Ελλάδα. Η συνάντηση διακόπηκε και οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν ιδιωτικές συνομιλίες για να δουν πώς μπορεί αυτό να ξεπεραστεί», αναφέρεται στο ρεπορτάζ στο Dow Jones Newswires.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το θέμα του κενού των 15 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση της χώρας μέχρι το 2014, αλλά θέλουν να καθυστερήσουν για το μέλλον την απόφαση για το πώς θα καλυφθούν τα επιπλέον 17,6 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η Ελλάδα την περίοδο 2014-2016.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται «το ΔΝΤ θέλει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2016 εδώ και τώρα», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Εντούτοις, όλα δείχνουν ότι υπάρχει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης και στην κοινή δήλωση που αναμένεται από το Eurogroup θα ενθαρρύνονται τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν στις διαδικασίες έγκρισης της δόσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: