Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Για την κατάκτηση των κρατών δεν χρειάζονται πλέον όπλα

Η αποδυνάμωση του ρόλου του στρατού για την κατάκταση μιας χώρας και τα πραγματικά μέσα εξάρτησης του μέλλοντος.

Σιγά-σιγά ο ρόλος του στρατού για την κατάκτηση μιας χώρας αποδυναμώνεται. 
Ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μέρος της δύναμης επιβολής ενός κράτους επί άλλου, είχαν αποκτήσει πολιτικοί-διπλωμάτες, γεγονός που έκανε τον Κλεμανσώ να παρατηρήσει, ότι: 
«Το μέταλλο με το οποίο κατασκευάζονται τα κανόνια, είναι το ίδιο μ’ αυτό της πέννας των διπλωματών».
Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν, και...
σήμερα -θα μου επιτρέψει ο Κλεμανσώ εκεί που βρίσκεται να παραφράσω τη ρήση του, διαπιστώνοντας ότι- το ίδιο μέταλλο με τα κανόνια έχουν οι πέννες των Τραπεζιτών. Και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πέννες των κατόχων των λίγων μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων, από τους οποίους εξαρτώνται πλήρως, μεγάλος αριθμός άλλων μικρότερων...

Μπορεί βέβαια το χρήμα να είναι στην εποχή μας το πυρηνικό όπλο πολλών μεγατόνων, αλλά χρειάζεται και να συνοδεύεται και με βοηθητικό -ή καλύτερα υποστηρικτικό- οπλισμό. 
Τα φάρμακα φερ’ ειπείν ελέγχονται επίσης από μικρό αριθμό μεγάλων εταιριών, που αποφασίζουν πότε θα εμφανισθεί κάποιος «ιός».
Το επόμενο βήμα ήταν τα τρόφιμα

Με τα μεταλλαγμένα, που εμπορεύεται μία ουσιαστικά εταιρία -με το 90% της παγκόσμιας παραγωγής- υπάρχει πλήρης σχεδόν έλεγχος στο φυτικό βασίλειο, και ξεκίνησε η εκστρατεία για τον έλεγχο και του ζωικού. Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα πέρα από τον μικρόκοσμό τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια «μυστήρια» εργαστήρια στην Ολλανδία, απ’ όπου όλο και κάτι καινούργιο εμφανίζεται.
Το τελευταίο επίτευγμα μιας ομάδας επιστημόνων στο Μάαστριχτ (αυτή η πόλη μας έχει σημαδέψει) ετοιμάζεται να μας προσφέρει τεχνητά δημιουργημένο κρέας, σε μορφή μπιφτεκιού!  
Η δημιουργία ιστών σε δοκιμαστικό σωλήνα δεν έχει ξεπεράσει σε μέγεθος τα πολύ μικρά κομμάτια. Έτσι, προκειμένου να γίνει μία επίδειξη σε πραγματικό προϊόν, οι επιστήμονες ετοιμάζουν «μερικές χιλιάδες κομμάτια ιστού, που στη συνέχεια θα βάλουμε μαζί σε ένα μπιφτέκι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολλανδός κ. Μαρκ Ποστ.
Οι ιστοί αυτοί έχουν προέλθει από βλαστοκύτταρα αγελάδας, όπως διευκρινίζει ο κ. Ποστ, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί τελικά μία μέθοδος μαζικής παραγωγής τεχνητού μυικού ιστού που θα μιμείται το κρέας, προκειμένου τελικά να αντικατασταθεί πλήρως η βιομηχανία της κτηνοτροφίας και της εμπορίας κρέατος. 
Πλησιάζει ο καιρός που θα το δούμε στο πιάτο μας.
Σ’ αυτό συνηγορούν δύο ενδείξεις (βάσιμες). Οι κατά διαστήματα μεταδιδόμενες πληροφορίες -για να προετοιμαστούμε και να το υποδεχθούμε με μικρότερη δυσκολία- ότι το μεθάνιο που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις αγελάδες, την μολύνουν (πόσες φορές δεν γράψαμε εδώ για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν στο σύστημα οι οικολογούντες).
Η δεύτερη ένδειξη είναι ότι η ζήτηση για κρέας καλπάζει στην υφήλιο, και αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% ως το 2050, όταν ήδη οι περισσότερες αξιοποιήσιμες εκτάσεις θα είναι σε χρήση, ενώ τα αέρια, υγρά και στερεά απόβλητα της βιομηχανίας κρέατος συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την μόλυνση νερών και εδαφών (μας λέγουν).
Και επειδή ο έλεγχος των τροφίμων από μόνος του δεν αρκεί (στις Η.Π.Α. ισχύει απαγόρευση διάθεσης σε τρίτους, ακόμη και σε φιλοξενούμενους, των λαχανικών του κήπου σου), νέα απόφαση μας ήρθε, για να προσαρμοσθεί στην διαβόητη πλέον «οικολογική Ατζέντα 21»
Απαγορεύεται να συλλέγεται ακόμη το νερό της βροχής, που θεωρείται μεταβατικό ύδωρ και καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα.
Όσοι αμφιβάλλουν, ας ανατρέξουν στην ΚΥΑ 150559, ΦΕΚ 1440 της 16-6-2011, όπου όλα τα άτομα και οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση νερού για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να καταθέσουν δικαιολογητικά για να πάρουν άδεια για υφιστάμενη χρήση. Η απόφαση τροποποιήθηκε σε ασήμαντα όμως σημεία.
Έπρεπε να κάνουν αίτηση, μέχρι τις 16/6/2012, αλλιώς η υδροληψία θεωρείται αυτοδικαίως παράνομη και οι αρμόδιες αρχές προχωρούν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης και στην καταστροφή της. Αν δεν ισχύει ακόμη πλήρως, αυτό συμβαίνει επειδή μέσα στην γενικότερη αναταραχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, κάθε περιοριστικό μέτρο επαυξάνει την αγανάκτηση (άλλωστε και το τσιγάρο σε κλειστούς χώρους απαγορεύεται, όπως και το κοκορέτσι).
Σε λίγο, νερό θα χρησιμοποιούμε μόνον αυτό που θα μας πωλούν οι Εταιρίες νερού και εμφιαλωμένα στα σούπερ μάρκετ. 
Φυσικά, σε λίγα χρόνια ο έλεγχος θα περιέλθει στα χέρια των πολυεθνικών κολοσσών, που μετά τα τρόφιμα θα μας έχουν εξαρτημένους και με το νερό. Αυτά συμβαίνουν, ενώ εμείς ασχολούμαστε με τα τερτίπια υπουργών, που υπογράφουν το μνημόνιο και μετά προσπαθούν ανεπιτυχώς να απεκδυθούν της ευθύνης.

Ο Μακεδών


Πηγή:Voria /  parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: