Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τεχνητό κρέας στο... πιάτο μας! Μετά τον πλήρη έλεγχο στο φυτικό βασίλειο, ξεκίνησε ο έλεγχος και στο ζωικό..!

Το επόμενο βήμα ελέγχου της "παγκοσμιοποιημένης" κοινωνίας είναι τα ζωϊκά τρόφιμα

Με τα μεταλλαγμένα, που εμπορεύεται μία ουσιαστικά εταιρία -με το 90% της παγκόσμιας παραγωγής- υπάρχει πλήρης σχεδόν έλεγχος στο φυτικό βασίλειο, και ξεκίνησε η εκστρατεία για τον έλεγχο και του ζωικού. 
Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα πέρα από τον μικρόκοσμό τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποια «μυστήρια» εργαστήρια στην Ολλανδία, απ’ όπου όλο και κάτι καινούργιο εμφανίζεται.
Το τελευταίο επίτευγμα μιας ομάδας επιστημόνων στο Μάαστριχτ (αυτή η πόλη μας έχει σημαδέψει) ετοιμάζεται να μας προσφέρει τεχνητά δημιουργημένο κρέας, σε μορφή μπιφτεκιού!  
Η δημιουργία ιστών σε δοκιμαστικό σωλήνα δεν έχει ξεπεράσει σε...
μέγεθος τα πολύ μικρά κομμάτια. Έτσι, προκειμένου να γίνει μία επίδειξη σε πραγματικό προϊόν, οι επιστήμονες ετοιμάζουν «μερικές χιλιάδες κομμάτια ιστού, που στη συνέχεια θα βάλουμε μαζί σε ένα μπιφτέκι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολλανδός κ. Μαρκ Ποστ.
Οι ιστοί αυτοί έχουν προέλθει από βλαστοκύτταρα αγελάδας, όπως διευκρινίζει ο κ. Ποστ, στόχος του οποίου είναι να βρεθεί τελικά μία μέθοδος μαζικής παραγωγής τεχνητού μυικού ιστού που θα μιμείται το κρέας, προκειμένου τελικά να αντικατασταθεί πλήρως η βιομηχανία της κτηνοτροφίας και της εμπορίας κρέατος. 
Πλησιάζει ο καιρός που θα το δούμε στο πιάτο μας.
Σ’ αυτό συνηγορούν δύο ενδείξεις (βάσιμες)
Οι κατά διαστήματα μεταδιδόμενες πληροφορίες -για να προετοιμαστούμε και να το υποδεχθούμε με μικρότερη δυσκολία- ότι το μεθάνιο που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις αγελάδες, την μολύνουν (πόσες φορές δεν γράψαμε εδώ για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν στο σύστημα οι οικολογούντες).
Η δεύτερη ένδειξη είναι ότι η ζήτηση για κρέας καλπάζει στην υφήλιο, και αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% ως το 2050, όταν ήδη οι περισσότερες αξιοποιήσιμες εκτάσεις θα είναι σε χρήση, ενώ τα αέρια, υγρά και στερεά απόβλητα της βιομηχανίας κρέατος συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την μόλυνση νερών και εδαφών (μας λέγουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: