Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

H πιο κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στη Βουλή προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.
Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν, επίσης, το θέμα της ημερομηνίας και της διαδικασίας ψήφισης των μέτρων στη Βουλή...
Τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση είναι πλέον ασφυκτικά, καθώς απομένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες ως τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει οριστεί να γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup κατά την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.  
Τα βλέμματα των πολιτικών αρχηγών είναι στραμμένα στις κοινοβουλευτικές ομάδες, αφού στόχος είναι να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή με μηδενικές απώλειες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και επικρατεί ανησυχία, εκτιμούν ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που τίθενται κυρίως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υπενθύμιζαν χθες ότι ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι κυβερνητικοί εταίροι του θα προτάξουν το εθνικό συμφέρον και θα αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα καταβολής αυτής της δόσης, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να δοθεί μια μεγάλη ανάσα στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: