Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σεραφείμ προς Ρεπούση: «Είσαι στη Βουλή λόγω νοθείας»

Σφοδρή επίθεση 
εναντίον των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση και Μαρίας Γιαννακάκη, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, με αφορμή τα όσα σχολίασαν οι δύο γυναίκες για την παρέμβαση του Ιεράρχη αε ό,τι αφορά τη θετρική παράσταση «Corpus Christi».
Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης είχε κινηθεί νομικά εναντίον της παράστασης, επικροτούμενος από τη Χρυσή Αυγή, αλλά...
έντονα αποδοκιμαζόμενος, από τις δύο βουλευτές, που σημειωτέον εκλέγονται στον Πειραιά, τη θρησκευτική επικράτειά του.
Απαντώντας στα περί «προσβολής του δημοκρατικού αισθήματος» που του προσάπτουν οι κυρίες Ρεπούση και Γιαννακάκη, ο κ. Σεραφείμ κάνει αναφορά σε καλπονοθευτικές ρυθμίσεις που επέτρεψαν την εκλογή των πολιτικών της ΔΗΜΑΡ.
Η ακριβής ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφορικά με την θεατρική παράσταση Corpus Christi υπογραμιζει...
1. Αι ερίτιμαι κυρίαι και Βουλευταί της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Α Πειραιώς Μαρία Ρεπούση και στην Β Πειραιώς Μαρία Γιαννακάκη εδήλωσαν από κοινού: «Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών είναι η κατάθεση μήνυσης κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi από τη μεριά του Μητροπολίτη Πειραιά με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το Θέατρο Χυτήριο καταδικάστηκαν από όλο το δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Δεν μπορούν να επιδοκιμάζονται από την Εκκλησία. Δεν μπορεί η εκκλησία να συμπορεύεται με ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις που βάλουν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Επί αυτής της δηλώσεώς των, έχω να παρατηρήσω τα κάτωθι:

Εύσημα δημοκρατικότητος, ανεκτικότητος, υπερασπίσεως της ανεξιθρησκείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν επιζητώ ως πρόσωπο από τις ανωτέρω κυρίες. Ταπεινώς φρονώ ότι δια της ελαχίστης και αναξίου ποιμαντικής προσπαθείας μου απονέμονται τα ανωτέρω εύσημα στην τροφό του Γένους μητέρα Εκκλησία από τους 4.000 σιτιζομένους καθημερινώς ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας γλώσσης, κομματικής πεποιθήσεως ενδεείς συναθρώπους μας στα 17 Ενοριακά Κέντρα σίτισης της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.

 2. Έχω δηλώσει δημοσία ικανές φορές ότι ο φασισμός, ο ναζισμός και ο σταλινισμός υπήρξαν ακραίες ψυχοπαθολογικές και ανισόρροπες εκτροπές της ιστορίας της ανθρωπότητος από ψυχασθενείς και ανισορρόπους σατραπίσκους όπως ο Α. Χίτλερ, ο Μ. Μουσολίνι, ο Ι. Στάλιν, ο Μάο Τσε Τουνγκ που αιματοκύλισαν την οικουμένη με το γελοίο και φρικτό ιδεολόγημα του υπερανθρώπου και της παγκόσμιας εξουσίας. Συνεπώς είναι ευχερές ότι ουδεμία ιδεολογική σύγκλιση μπορεί να έχει ο άφθιτος και αιώνιος λόγος του αποκαλυφθέντος Θεού με την πάρανοια αυτών των τραγικών εκτροπών.
 

3. Οι ερίτιμες κυρίες ευρίσκονται στο εθνικό κοινοβούλιο ένεκεν καλπονοθευτικού και αδίκου νομοθετήματος του κ. Π. Παυλόπουλου και το πολιτικό τους εκτόπισμα στις εκλογές με σταυροδοσία του Μαΐου 2012 εξικνείται της μεν κ. Ρεπούση στο «ασύλληπτο» μέγεθος των 1.670 ψήφων επί συνόλου του εκλογικού σώματος 203.802 της δε κ. Γιαννακάκη στο «τρομακτικό» μέγεθος των 2.979 ψήφων επί συνόλου του εκλογικού σώματος 273.533. Αναδιφώντας όμως τις σταυροδοσίες των ανθυποψηφίων των ειρημένων κυριών που παρουσιάζονται στην σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών βλέπομε με μεγάλη έκπληξη συνυποψήφιοι άλλων κομμάτων στις εκλογικές περιφέρειες Α καί Β Πειραιῶς με πολλαπλάσιες ψήφους των συγκεκριμένων να μένουν εκτός Βουλής και να καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαίου και αναλογικότητος του εκλογικού σώματος. Διερωτώμαι πως το ανέχονται οι εγνωμένες για την δημοκρατική τους «ευαισθησία» κ.κ. Ρεπούση και Γιαννακάκη;
 

4.Η δημοκρατική ευαισθησία των ανωτέρω κυριών προστατεύει μεν τους προδήλως βλασφημούντας τον Πανάγιο Θεό και ειδικώτερα η κ. Ρεπούση καλούσε σε υπεράσπιση της απρόσκοπτης παρουσιάσεως του βορβορώδους και αισχίστου θεατρικού δρώμενου Corpus Christi προϊόντος του νοσηροτάτου ψυχισμού του 73χρονου συγγραφέως του που συνήψε «γάμο» με νεαρό «ζιγκολό» και τους ευθέως και αυταποδείκτως ποδοπατούντας τον ποινικό νόμο της χώρας που προστατεύει την κοινωνική συνοχή και την θρησκευτική ειρήνη, αλλά αρνούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα εννόμου και ειρηνικής διαμαρτυρίας στους βαναύσως πλησσομένους πιστούς του υβριζομένου Θεού και κυρίως την εφαρμογή του Νόμου.

5.Αναποδείκτως, απαραδέκτως και χωρίς την δημοκρατική υποχρέωσή τους διερευνήσεως των πραγματικών περιστατικών μου προσάπτουν δήθεν «συμπόρευση» με «ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις» όταν με απλή ερώτηση στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα ήτο ευχερέστατο να πληροφορηθούν ότι κατέθεσα μήνυση ως είχα ως πλησσόμενος και καθυβριζόμενος πολίτης έννομο δικαίωμα διότι αναποδράστως συμπαρασύρομαι εκ της προς τον Θεό μου βλασφημίας, την Πέμπτη 11/10/2012 μόνος, προβάλλων ως μάρτυρες κατηγορίας τους κ. Κων/νο Χολέβα και Λυκούργο Μαρκούδη και ότι η αυθόρμητη εκδήλωση συμπαραστάσεως από βουλευτές που προσήλθαν αυτοκλήτως την επομένη ημέρα Παρασκευή 12/10/2012 όταν κατέθετα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας ζητηθέντα συμπληρωματικά στοιχεία κατά ποία έννοια μου προσδίδει οιανδήποτε κομματική σημαία; Μόνο κακοπροαίρετοι μπορούν να ισχυρισθούν κάτι τέτοιο. Ερωτώ δε ευθέως εμπόδισε κανείς τις ερίτιμες κ. Ρεπούση και Γιαννακάκη η και οποιονδήποτε άλλον να συμπαρασταθούν στον Ποιμενάρχη τους σε αυτή του την έννομη ενέργεια; Τα συμπεράσματα για την δήλωσή τους επαφίενται στην δεδομένη ευφυΐα των αναγνωστών.

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: