Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έργα και ημέρες Ευάγγελου Βενιζέλου

Υπάρχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος των ΜΜΕ και ο πραγματικός Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Η διαφορά είναι κάτι περισσότερο από τεράστια.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβεβλημένο και σημαντικό ρόλο στην δημόσια ζωή της χώρας. 
Τι θετικό θυμάστε; 
Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που συνδέεται με το όνομα του; 
Ποια η θετική αλλαγή στην ζωή σας λόγω της πολιτικής παρουσίας του τις δύο δεκαετίες; (εξαιρούνται τα ρουσφέτια)
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις.
Μερικές πραγματικές σκηνές από την πολυετή παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. ...


«Βρώμικο 89»

Ονομάστηκε Βρώμικο 89 όχι λόγω των σκανδάλων, αλλά λόγω της προσπάθειας να τιμωρηθούν οι απατεώνες που τα δημιούργησαν. Μέγα επικοινωνιακό κατόρθωμα της πασοκοκρατίας (ΠΑΣΟΚ + ΜΜΕ) που από τότε πέρασε την ιδέα ότι η όποια διερεύνηση σκανδάλων αποτελούσε πολιτική δίωξη. Μέγας στυλοβάτης της όλης αυτής προσπάθειας ο συνήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος.

Υπουργός Δικαιοσύνης

Το 1996 γίνεται υπουργός Δικαιοσύνης και συνδέει το όνομα του με τον περίφημο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αυτό το απαράδεκτο δημιούργημα τριτοκοσμικής πολιτικής κουλτούρας θα ήταν ακόμα χειρότερο αν είχε περάσει όπως το ήθελε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Βενιζέλος. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ο κ. Βενιζέλος ήθελε, προκειμένου να σταλούν στην δικαιοσύνη ύποπτοι για σκάνδαλα υπουργοί όχι μια απλή πλειοψηφία αλλά μια αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή. Που σημαίνει ότι αν μια νέα κυβέρνηση ήθελε να στείλει τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη θα χρειαζόταν τους ψήφους του κόμματος που θα ήταν το αντικείμενο της διερεύνησης.

Θυμάμαι μια τηλεοπτική δήλωση του την περίοδο της αναθεώρησης του συντάγματος που θα δικαιολογεί την απαράδεκτα σύντομη περίοδο για την διαγραφή των υπουργικών αδικημάτων ως αναγκαία για την γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων. Δήλωση απίστευτης γελοιότητας που όμως τα ΜΜΕ θα την πάρουν στα σοβαρά.

Υπουργός Πολιτισμού

Όταν το 2000 ο Θεόδωρος Πάγκαλος αντικαταστήσει τον Βενιζέλο στο υπουργείο Πολιτισμού θα καταγγείλει πολλά, μεταξύ αυτών και μια «μαύρη τρύπα των τριών τρισ. δραχμών». Θα ακολουθήσει και δεύτερη θητεία Βενιζέλου (2000-04) όπου θα χαρακτηριστεί από υπέρογκους προϋπολογισμούς, ανεκπλήρωτα έργα, απίστευτες ιστορίες ανοργανωσιάς και σπατάλης.

Υπουργός Οικονομικών

Θα συνεχίσει την δουλειά του προκατόχου του Παπακωσταντίνου, όπου η χρεοκοπία του δημόσιου τομέα θα μετατραπεί σε υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Από τον Αύγουστο του 2011 το υπουργείο του θα επεξεργάζεται τον πιο πρόσφατο φόρο στα ακίνητα (εισφορά ΔΕΗ) και ακόμα δεν έχει καταλήξει στο ποιος και πότε θα πληρώνει για το κομματικό κράτος του.

Θα είναι υπέρ του δημοψηφίσματος Παπανδρέου μέχρι την στιγμή που θα κατανοήσει τις συνέπειες, θα επικαλεσθεί θέμα υγείας, θα εξαφανισθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και σιγά σιγά θα αλλάξει ριζικά θέση του αδειάζοντας τον αρχηγό του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής του κουλτούρας ο υπό την εποπτεία του Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ), που στα υποτίθεται πλαίσια της μείωσης και εξυγίανσης του κράτους θα "καταργηθεί". Οι υπάλληλοι του όμως θα μετατραπούν σε τελωνειακούς υπαλλήλους με αυξήσεις μισθών που θα φτάνουν το 25%.

Αυτά είναι ορισμένα αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από την πολιτική καριέρα του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ενός ανθρώπου που έχει επανειλημμένως δείξει ότι δεν έχει πολιτικές και διοικητικές ικανότητες και δεν μπορεί να τιθασεύσει το τέρας που αυτός και οι όμοιοι του δημιούργησαν. 
Έχει όμως αρκετή αλαζονεία, έπαρση και ματαιοδοξία που σε συνδυασμό με την προνομιακή του σχέση με τα ΜΜΕ, θα του επιτρέψει να ‘συνεισφέρει’ ακόμα πιο πολλά στην καταστροφή της Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: