Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έβγαλαν … πολιτική ηγεμονία Σαμαρά!


Πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ισχυριζόμενο ότι το ¼ των ψηφοφόρων του συμμετείχε στις εκλογές του. 
Διότι όταν οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 8% (τώρα παίρνει το ιλιγγιώδες 11%…) οι 200.000 άνθρωποι που παρακολουθούν τα εσωκομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ στην καλύτερη περίπτωση είναι το 25% των ψηφοφόρων του.
Προφανώς και είναι άγονο να γίνονται συγκρίσεις με το 2007 (780.000 ψηφοφόροι συμμετείχαν στην αναμέτρηση ΓΑΠ – Βενιζέλου) ή με το 2004 (όπου και τότε, αν και ο ΓΑΠ ήταν ο μόνος υποψήφιος, «κατέβασε» ένα εκατ. κόσμο, παρά το αρνητικό πολιτικό momentum, αφού το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την αποτυχημένη διακυβέρνηση Σημίτη και δύο μήνες μετά η ΝΔ πέτυχε σαρωτική νίκη).
Και φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το 2009 και την νίκη του Σαμαρά επί της Ντόρας
Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ;
Ότι η ΝΔ είναι πλέον το κυρίαρχο κόμμα, ο μόνος εκπρόσωπος του άλλοτε δικομματισμού. Προκύπτει από τα μεγέθη (συμμετοχή, οργανωτικές δυνατότητες κ.λπ.) της σημερινής διαδικασίας. Προκύπτει όμως κυρίως από την αίσθηση και την επιβεβαίωση της πολιτικής ηγεμονίας … Σαμαρά που εξέπεμπαν αυτές οι κάλπες.
Το ΠΑΣΟΚ είναι στην εντατική και συντηρείται με τεχνητή αναπνοή από τα μεγκάλα ΜΜΕ που διαμορφώνουν τον πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό του Βενιζέλου. Ο λαός έχει προχωρήσει, έχει αφήσει πίσω του τον δικομματισμό, και αυτοί επιμένουν να προβάλουν τα ίδια και τα ίδια «υλικά» του παρελθόντος.
Το επόμενο ερώτημα δεν αφορά τη ΝΔ, αλλά το λαό. 
Είναι η ώρα να αποχαιρετίσει τους «ετοιμοθάνατους» του πολιτικού συστήματος. Διότι μέσα από την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ θα αρθούν οι βεβαιότητες του παρελθόντος και το παρελθόν θα μπει στο… παρελθόν.
Μετά τις εκλογές θα έρθει η ώρα ο Σαμαράς να δείξει αν μπορεί να επιβάλλει το νέο πολιτικό σύστημα. Ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως  ότι αυτή είναι η πρόθεσή του. Εξαρτάται όμως από την αυτοδυναμία που θα πάρει και πόσο ισχυρή θα είναι.
Από factorx 

1 σχόλιο:

Danilo Sergio Pallar Lemos είπε...

Sou grato por ter acessado e estar seguindo meu blog. www.vivendoteologia.blogspot.com

Acesse e siga também o wwwsabereducar,blogspot.com