Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ατομική έκθεση του Γ. Σταθόπουλου στο Golden Hall

Tην ομορφιά της ζωής αποπνέουν τα έργα του Γιώργου Σταθόπουλου
ο οποίος παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall από τις 10 Μαρτίου. 
Πρόκειται για μια σειρά νέων ακρυλικών έργων, μικρών μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων στα οποία συνειδητά ο καταξιωμένος ζωγράφος εστιάζει στο «ωραίον».
Γυναίκες εκρηκτικές που σφύζουν από υγεία, με μακριά ξέπλεκα μαλλιά, ημίγυμνες και ερωτικές, γεμάτες καμπύλες επιδίδονται σε θωπευτικά καλέσματα.  
Οι αποκαλυπτικές ποδηλάτισσες του Σταθόπουλου, τα καταφέρνουν περίφημα στις ορθοπεταλιές της ζωής, ενώ οι καπνίστριες του, απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της, τυλίγονται στο παραμύθι του καπνού και αποπνέουν ελευθερία και χειραφέτηση μιας άλλης εποχής.΄..


Τα ζευγάρια του, σύμβολα ζωής, σε αισθησιακούς εναγκαλισμούς στέλνουν μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας, ενώ η συνύπαρξη τους ανοίγει τον ορίζοντα του αύριο και κυοφορεί την ομορφιά. Σε μια εποχή μοναξιάς, ο Γιώργος Σταθόπουλος υμνεί τη σχέση και τη συντροφικότητα. Όταν ζωγραφίζει απόψεις πόλεων ο καταξιωμένος ζωγράφος επιλέγει εις γνώση του τις λαμπρές, φωτεινές τους στιγμές. Τα χρώματα του έντονα, διονυσιακά και οι γραμμές ήρεμες, απλές, καθαρές. Με τη ζωγραφική του δεν εθελοτυφλεί, αλλά συνειδητά στρέφεται στη θετική ματιά, αρνούμενος την «εφιαλτική» τέχνη.
« ...Την ομορφιά της ζωής τη βλέπω παντού, λέει ο ίδιος. Μια βόλτα να βγεις έξω με τη βροχή, πόσο μάλλον την άνοιξη και το καλοκαίρι με τον υπέροχο αττικό ήλιο, βλέπεις όμορφους ανθρώπους, ωραίες γυναίκες, λαμπερούς νέους, την ομορφιά της Φύσης. Η άσχημη όψη της ζωής θα έρθει οπωσδήποτε, είτε το θέλουμε είτε όχι… Ποιος ο λόγος να εστιάζουμε σ αυτήν και στην τέχνη;»
Golden Hall > Φιλοθέη - Μαρούσι - Πεύκη
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 37Α Τηλέφωνο: 2106803450
Καθημερινά: 10:00 με 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: