Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Γιατί είναι... περίεργη η προεκλογική περίοδος που ξεκινά αύριο

Με την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, 
αύριο, η χώρα μπαίνει στην τελική της ευθεία για την πιο σύντομη αλλά παράλληλα και την πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο των τελευταίων 10ετιών.
Το στοίχημα που έχει βάλει το υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο σύστημα του Μαξίμου, είναι «να λειτουργούν όλα ρολόι έως και την τελευταία στιγμή που θα παραδώσει την εξουσία στον επόμενο πρωθυπουργό».  
Κατά συνέπεια, αυτή τη φορά, φαίνεται ότι θα βιώσουμε κάτι μοναδικό: κυβέρνηση που θα δουλεύει εν μέσω προεκλογικής περιόδου...

Ακόμα κι αν οι υπουργοί δεν θα το ήθελαν, είναι τόσοι πολλοί οι «ειδικοί» όλων των εθνικοτήτων που αρχίζουν να μαζεύονται στα υπουργεία τους, που δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. 
«Κάθε καρυδιάς, καρύδι» όπως έλεγε και κυβερνητικό στέλεχος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Αθήνα «σύμβουλοι» από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και ποιος ξέρει από πού αλλού, ενώ αναμένονται σύντομα από τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Όλοι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα με έναν συγκεκριμένο σκοπό και καλούνται να συνεργαστούν με τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι στη θέση τους ως και την τελευταία στιγμή.
Πολλοί απ' αυτούς, μάλιστα, γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην βρίσκονται καν στα βουλευτικά έδρανα της επόμενης βουλής, αλλά θα παραμένουν στις θέσεις τους έως και την τελευταία στιγμή.
Κάποιοι μάλιστα αισθάνονται εγκλωβισμένοι, αλλά έστω και τώρα αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά…

Πηγή:Voria
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: