Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τι είπε ο Καραμανλής με τους παλαιούς ΟΝΝΕΔίτες στη Ραφήνα

Επί έξι ώρες, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 το πρωί, γευμάτιζαν προχθές το βράδυ σε ταβέρνα έξω από τη Ραφήνα ο Καραμανλής και μια ντουζίνα φίλοι του ΟΝΝΕΔίτες από τη δεκαετία του 1970.
Μεϊμαράκης, Βλάχος, Κοντός , Παπαδημάτος, Τσίφτης, Αντωνάκος ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο γεύμα, στη διάρκεια του οποίου έβγαλαν κυριολεκτικά τα εσώψυχά τους, τη νοσταλγία τους για τα παλιά και τις σκέψεις τους για τα σημερινά.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο Καραμανλής καθ΄ όλη τη διάρκεια της κουβέντας στήριζε φανατικά τον Σαμαρά απαιτώντας από τους συνομιλητές του ανάλογη στάση ...

«Βρισκόμαστε ανάμεσα στο χειρότερο κακό και στο χάος. Αυτό το κράτος που όπως θέλετε χαρακτηρίστε το, πρέπει να ΚΥ-ΒΕΡ-ΝΗ-ΘΕΙ» έλεγε και ξανάλεγε με έμφαση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τοποθετήθηκε – μεταξύ άλλων - και επί της πρότασης για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Διαφώνησε θεωρώντας ότι οι λιγότεροι βουλευτές είναι πιο εύκολο να διαφθαρούν ή να προσεγγιστούν δόλια από ότι οι περισσότεροι.
Πέραν τούτων, την «έπεσε» στον Βλάχο από τον οποίο ζήτησε να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι στον Σαμαρά και να επανέλθει στη Νέα Δημοκρατία .
«Είμαστε μαζί 35 χρόνια και δεν μπορώ να σου αλλάξω το μυαλό. Μια ζωή μέσα στη σύγκρουση , στη διαφωνία και στη ρήξη είσαι. Όμως ειδικά τώρα δεν είναι ώρα για τέτοια» του είπε.
Όσον αφορά στη κουβέντα που είχε με τον Μεϊμαράκη, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα καθώς πέρα από τα κομματικά, ως υπουργός Άμυνας ο Βαγγέλης χειρίστηκε μείζονες κρίσεις που ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Τέσσερις - πέντε φορές απέτρεψε τουρκική εισβολή στο νησί της Ρω (σς θέμα για το οποίο έγινε πολλή κουβέντα στην παρέα) ενώ η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ερντογάν την οποία απέτρεψε με προσωπική του παρέμβαση ο Καραμανλής, όταν ήταν πρωθυπουργός.
Σεβόμενοι τις πηγές μας δεν θα αναφερθούμε ούτε στην πολύκροτη υπόθεση του σχεδίου εξόντωσης του.
Δεν θα το ήθελε κι ο ίδιος και το σεβόμαστε.
  • Και κάτι τελευταίο πολύ προσωπικό για τον Καραμανλή . 
Κάποια στιγμή η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το PSI το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε και στήριξε, ακολουθώντας πλήρως τη γραμμή του προέδρου της ΝΔ.
«Ο πατέρας μου ο συγχωρεμένος , μας άφησε ελληνικά ομόλογα κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Όλη του την περιουσία δηλαδή την είχε κάνει ομόλογα. Σήμερα χάνουμε τα μισά και παραπάνω από το «κούρεμα». Ξέρετε πόσο σκληρός άνθρωπος ήταν και ποσό πολύ κόπιασε με την εταιρεία του για να φτιάξει αυτά τα λεφτά » ανέφερε συγκινημένος.

ΥΓ: Ανάλογο γεύμα ετοιμάζεται και την Κυριακή το απόγευμα.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: