Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΜΙΖΕΣ: «Θέλουμε το 2,5% της επιχορήγησης, γιατί τόσο δίνουν όλοι…»

Η φράση αυτή που επαναλάμβαναν συνεχώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που υπηρετούν στο Τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων, στον επιχειρηματία από το Ναύπλιο αποτελεί για τους αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος κομβικό σημείο στις έρευνες του διεξάγουν. 
Εκτιμούν δηλαδή ότι οι Κωνσταντίνος Λιάκος και Κωνσταντίνος Καζαζάκης είχαν στήσει «φάμπρικα» - όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας – και αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες προκειμένου να τους ξεμπλοκάρουν τις επιχορηγήσεις.  
Έτσι φαντάζει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο και άλλοι επιχειρηματίες σε...

όλη την Ελλάδα να έχουν πέσει θύματα των δυο υπαλλήλων, οι οποίοι  συνελήφθησαν γιατί  απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσουν το φάκελο για επιχορήγηση σε επενδυτική δραστηριότητα επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο. 
    
«Περιμένουμε πλέον το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών για να δούμε όλες τις κινήσεις τους» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός μου μετέχει στις έρευνες και προσθέτει  «μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι δυο συλληφθέντες παρουσίαζαν αντίστροφο τρόπο δράσης… Δηλαδή παρά το γεγονός ότι- πιθανότατα -  έβγαζαν χρήματα δεν έκαναν προκλητικές δαπάνες και αλόγιστη ζωή…».  

Την ίδια ώρα στάση αναμονής κρατούν οι 61χρονοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν λένε κουβέντα για όλη την ιστορία. Κάτι που ίσως κάνουν στην απολογία τους για την οποία πήραν χτες προθεσμίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως  αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης στάθηκε η καταγγελία  συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο  κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση 4,7 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του  οι δύο υπάλληλοι απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: