Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Είδες ΘΡΑΣΟΣ τα λαμόγια; Δεν θα πιστεύετε τι μαϊμουδιές έκαναν για να παίρνουν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.




Τη στιγμή που στη χώρα μας έσκαγε ο τζίτζικας κάποιοι «φωστήρες» αγρότες την παρουσίαζαν ως Ανταρκτική!...
Πιο συγκεκριμένα, αγροτικά κυκλώματα εμφάνιζαν μια εικόνα με πιγκουίνους, πάγους, πολικές θερμοκρασίες, και  πλημμύρες με ένα και μόνο σκοπό… τις ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ του ΕΛΓΑ!  
Και αυτά δε τα λέμε εμείς αλλά ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ.Σαρρής.
«Βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει ολόχρονα χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε "μαϊμού" αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική» έλεγε ο...
παραιτηθείς πρόεδρος της περασμένη Τρίτη, όταν πήγε να υποβάλει την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

O κ. Σαρρης για να γίνει λίγο πιο πειστικός εξήγησε οτι η χώρα μας αξιώνει αποζημιώσεις ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται. 

Κάθε χρόνο πλήρωνε, με εύκρατο καιρό, περί τα 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ολόκληρη Γαλλία, με το ψυχρό κλίμα που έχει, πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο!!!

Όπως καταγγέλλει ο κ. Σαρρής, μόνο το 2009 μοιράστηκαν 500 εκατ. ευρώ ως αγροτικές αποζημιώσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές. Υπήρξαν αγρότες που βρήκαν χρήματα στο λογαριασμό τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί η Κομισιόν μας ζητούσε να επιστρέψουμε τα χρήματα.

«Το σύστημα ήταν διάτρητο, χωρίς αρχή , χωρίς τέλος και εντελώς αδιαφανές. Αδιαφάνεια υπήρξε και όσον αφορά την πηγή εσόδων του ΕΛΓΑ και όσον αφορά τις δαπάνες του. 
Πολιτικοί πίεζαν να καταβληθεί ένα μεγάλο μέρος των κατεξαίρεση αποζημιώσεων.
Πολιτικοί άλλωστε εξέδιδαν τις αποφάσεις. 
Μοίραζαν χρήματα αδιάκριτα»  καταλήγει ο κ. Σαρρής ..

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε στο ΔΝΤ...




http://ksipnistere.blogspot.gr 
politika

Δεν υπάρχουν σχόλια: