Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αηδόνης στην Καλαμάτα... ο Βενιζέλος στο Περιστέρι


Σε  εκδήλωση  της  ΡΙΚΣΣΥ  του  Λοβέρδου  ο                  Βουλευτής  του  ΠΑΣΟΚ       

Μείζον θέμα προκύπτει στο ΠΑΣΟΚ, από την παρουσία του βουλευτή του Κινήματος, Χρήστου Αηδόνη, στην εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, στην Καλαμάτα. 
Προσερχόμενος, απόψε, στην αίθουσα όπου θα μιλούσε ο πρώην υπουργός, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα της Κίνησής του, ο κ. Αηδόνης σημείωσε με νόημα «η κατάσταση της πατρίδας μας, της Ελλάδας είπε απαιτεί ρήξεις…»...

Δίχως ακόμη να είναι γνωστές οι αντιδράσεις που θα προκληθούν, αλλά και οι ακριβείς προθέσεις του βουλευτή, υπογραμμίζεται ότι την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλαγε σε κομματική εκδήλωση στο Περιστέρι.
Πάντως, οι κύριοι Αηδόνης και Λοβέρδος συνδέονται από ισχυρούς πολιτικούς και προσωπικούς δεσμούς, οι οποίοι διατηρούνται αναλλοίωτοι στο χρόνο.

Με το ΠΑΣΟΚ να έχει απομείνει με Κοινοβουλευτική Ομάδα 25 ατόμων, κανείς στην Ιπποκράτους δεν θέλει να φαντάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου εσωκομματικών τριβών, ειδικά την περίοδο που επιχειρείται διαδικασία ανάκαμψης, με πρωμετωπίδα τη «μάχη» εναντίον της Χρυσής Αυγής και του ολοκληρωτισμού.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ακροατήριο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που τον υποδέχθηκε, υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Υπάρχει κενό. Από Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ. Λείπει ένα ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό κόμμα. Αυτό στοχεύουμε να ιδρύσουμε. Κι αυτό θα κάνουμε. Επιδιώκοντας και συμμετέχοντας στις συγκρίσεις των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου.
Τι χρειάζεται σήμερα η χώρα; Σήμερα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή μας! Χρειαζόμαστε άμεση Δράση. Και δεν την έχουμε. Οι 3 κυβερνητικοί κύκλοι (θεσμικός, αναπτυξιακός δημοσιο-οικονομικός) σε αδράνεια.

Η Ύφεση τρώει τα σωθικά της Ελλάδας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Κινδυνεύουν και οι δημοσιονομικές κατακτήσεις (που έγιναν με θυσίες του λαού), αλλά και το όποιο σημερινό μας εισόδημα. Και η χώρα απειλείται με πολιτική κρίση, στο α΄ εξάμηνο του 2013.

Όλοι λένε για αντιυφεσιακή μάχη, για τους ανθρώπους, για θέσεις εργασίας. Τίποτα όμως στην πράξη από το 2009 και μετά.
Θα κάνουμε εμείς αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Θα φτιάξουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο άμεσης δράσης.  Ξεκινήσαμε από το Σεπτέμβριο. Επτά τομείς άμεσης προτεραιότητας. Και οι επτά συνυπάρχουν ή μπορεί να συνυπάρξουν στην Μεσσηνία (τουρισμός, αγροτική παραγωγή, μεταποίηση τροφίμων, εμπόριο, ενέργεια, ναυτιλία, κατασκευές).

Τι θα κάνουμε; Θα απελευθερώσουμε την οικονομία από το κράτος. Αδειοδοτήσεις – Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι δυνατόν να μην παραδίδεται ο άξονας Αθήνα – Τρίπολη- Καλαμάτα – που είναι έτοιμος, εδώ και ένα χρόνο, επειδή, όπως με πληροφορούν, καθυστερεί η έκδοση μιας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Τέλος Ιανουαρίου θα ανακοινώσουμε το πρώτο μέρος του προγράμματός μας. Πρέπει να κτυπήσουμε την ύφεση. Δεν θα τα κρύψουμε αυτά που προετοιμάζουμε για να τα παρουσιάσουμε προ των εκλογών. Στηρίζουμε την Κυβέρνηση. Πιστεύουμε πως οι εκλογές θα ήταν εθνική καταστροφή. Πρέπει να γίνουν το 2016. Γι’ αυτό ό,τι ετοιμάσαμε θα το διαθέσουμε με ομιλίες μας στη Βουλή, στην Κυβέρνηση.

Και όποιος υπουργός θέλει, θα τον βοηθήσουμε να το εφαρμόσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως παρατηρητές στη Μεσσηνία να μειώνεται ο πληθυσμός κατά 8% (ενώ ο μέσος όρος στη Πελοπόννησο είναι 2,62% ενώ σε όλη την επικράτεια 1,34%). Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως παρατηρητές στη Μεσσηνία ο αγροτικός πληθυσμός να μειώνεται στο 48%, ενώ ήταν 53% το 2001 και 57 % το 1991.

Δεν μπορεί αυτά να συμβαίνουν σε ένα χαρισματικό νομό που διαθέτει εκτενή παράλια, πεδιάδα, ημιορεινά και ορεινά μέρη, δηλαδή μπορεί να δεχθεί παντός είδους καλλιέργειες. Δεν μπορεί αυτά να γίνονται στη Μεσσηνία με το τέλειο κλίμα και τα πολλά νερά. Δεν μπορεί να βλέπουμε ως παρατηρητές τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας σε δενδρώδεις καλλιέργειες να γίνεται η μικρότερη βιολογική παραγωγή και να καθυστερεί ακόμη η τυποποίηση του ελαιολάδου.

Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει στην μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας που είναι η τρίτη παραγωγός δύναμη μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Δεν μπορεί αυτά να τα λέμε επικαλούμενη πόσο κακοί είναι οι συνεταιρισμοί και πόσο ανίκανο ή αδιάφορο είναι το κράτος. Είναι δυνατόν να υπάρχει άνεργος ή φτωχός σε ένα νομό που άνετα μπορεί να μεταποιεί προϊόντα, όπως ελιές, λάδι, σύκα ξερά, παστέλι, σταφίδα, κρασί και τυριά. Είναι δυνατόν στη Μεσσηνία της αρχαίας Μεσσήνης, του ανακτόρου του Νέστωρα, της Τύλου, της Μεθώνης, του ναού του επικούρειου Απόλλωνα να υπάρχουν φτωχοί ή άνεργοι;
Δυστυχώς είναι. Και για όλα αυτά ευθύνεται το κράτος που οι φυγόμαχοι κρατιστές πολιτικοί δεν μπόρεσαν και δεν τόλμησαν να το αλλάξουν ριζοσπαστικά.

Να λέμε αυτά που κάνουμε, να κάνουμε αυτά που λέμε.
Σχέδιο εξάμηνου. Έως Ιούνιο, μπορεί να έχει εφαρμοστεί. Επιτέλους, τέλος τα ψέματα. Μπορούμε. Αλλιώς η χώρα πεθαίνει.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.
Αυτός ο στόχος, όμως, δεν επιτυγχάνεται με ψευδαισθήσεις, δημαγωγίες, ψέματα. Επιτυγχάνεται με αγώνα για αυτά που μπορούν να κατακτηθούν.

• Αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή.
• Αφού δεν μπορούμε με μαγικό ραβδί να αλλάξουμε το κακό μας όνομα για τις επενδύσεις. Το όνομά μας έχει χαλάσει σε όλο τον πλανήτη.
• Τότε πρέπει αλλά και μπορούμε να ριχθούμε στη μάχη για να απελευθερώσουμε την οικονομία.
Δηλαδή να τσακίσουμε τη γραφειοκρατία. Για να το κάνουμε όμως αυτό  πρέπει το κόμμα που θα πάρει την πρωτοβουλία να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Τα σημερινά κόμματα ανήκουν στο κράτος. Χρηματοδοτούνται από αυτό. Τα στελέχη τους ήταν υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, κρατικοδίαιτοι κ.ο.κ. Γι’ αυτό προτείνουμε τα κόμματα και οι πολιτικοί να μπορούν να μη χρηματοδοτούνται από το κράτος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να τη ξανακάνουμε ελκυστική. Παλεύουμε να την απεξαρτήσουμε από το χρέος. Πρέπει όμως να την κάνουμε και ανταγωνιστική. Πρέπει να φύγουμε από την εγκληματικότητα, τη δυστυχία και τη  φτώχια. Γιατί σε λίγο, ως συνέπεια όλων αυτών, θα έρθει και η κατάπτωση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.
Να ξαναβρούμε το ΕΜΕΙΣ, αποφεύγοντας το διχασμό, που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στη βία, το ψέμα, τη δημαγωγία, αλλά και την απραξία και την αδράνεια της αριστεροδεξιάς, θα αγωνιστούμε για να βαδίσουμε στον τρίτο δρόμο. Στη Δημοκρατία της Ανάγκης, που θα παραμερίσει την ευδαίμονα Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης. Να ανορθώσουμε τη χώρα, να στηρίξουμε τους πολίτες, να άρουμε την αδικία, να κτυπήσουμε τη φτώχια.

Τα οριζόντια μέτρα αδίκησαν, πίκραναν. Πολλοί πολίτες αμφισβητούν την αξία της ένταξης τους όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και στην ίδια την έννοια και την ιδιότητα του λαού.

''Δεν με νοιάζει, λένε, αφού τα παιδιά μου θα πεινάσουν!''. Η διάρρηξη της λαϊκής ενότητας θα οδηγήσει στη διάρρηξη και της εθνικής ενότητας. Με την πολιτική αποκατάσταση της Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα, θα ξανακτίσουμε σε στέρεη βάση την εθνική διάρκεια. Είναι χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στους προγόνους μας, απέναντι στα παιδιά μας. Ας πάμε στη θέση του ανέργου, αυτού που φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του. Αυτοί οι πολίτες δεν έχουν χρόνο.

Ας πάμε λοιπόν με δύναμη για ένα σχέδιο άμεσης δράσης, εδώ και τώρα. Ας δώσουμε στη φράση «εδώ και τώρα», το νόημα που έχασε στα στόματα των φυγόμαχων πολιτικών. Ας κάνουμε τη ΡΗΞΗ. Για τις ανάγκες της ιδρύσαμε τη  ΡΙΚΣΣΥ. Ας πάμε μαζί! Ήδη συναντάμε τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Και γινόμαστε ένα μαζί του.

Η απογοήτευση του  είναι μεγάλη. Βλέπουμε μαζί τι έλειψε. Η μάχη για θέσεις εργασίας. Χωρίς θέσεις εργασίας η νεολαία δεν κερδίζετε. Γι’ αυτό και χρειάζεται το σχέδιο άμεσης δράσης. Θα είμαστε έτοιμοι σε ένα μήνα για να παραδώσουμε την άμεση εφαρμογή του.
Χρειάζονται, όμως, κι άλλα.
Κι άλλοι εξορθολογισμοί του κοινωνικού κράτους. Για να γίνει κράτος αναδιανομής και όχι μέσο πλουτισμού των προμηθευτών του, ή εργασιακό καταφύγιο ''ημετέρων''.
Κι ακόμη να φτιάξουμε μία πραγματική επιτροπή ανταγωνισμού και μία πραγματική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Όχι τις σημερινές – προσχήματα σοσιαλδημοκρατίας. Η παρέμβαση – ρύθμιση στην αγορά δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Δυστυχώς. Θα την κάνουμε τώρα. Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε. Αρκετά η φλυαρία. Χρειάζεται άμεση δράση.   Αυτές οι πολιτικές ορίζουν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Να λοιπόν ποιος είναι ο στόχος μας». 


Σχετικές φωτογραφίες:



aceb7ceb4cf8ccebdceb7cf82-cebaceb1cebbceb1cebcceaccf84ceb1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: