Γιατί κάθε φορά να σώζει ο Σαμαράς την κυβέρνηση από τα αυτογκόλ;
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους στην υπόθεση με την καρατόμηση των 164 εφοριακών.Πρόκειται για μια κυβερνητική αστοχία η οποία ανέδειξε και τα προβλήματα συντονισμού που υπάρχουν μεταξύ των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.
Και απαιτείται να υπάρξουν το συντομότερο αλλαγές σε δομές και πρόσωπα ώστε να μην τρώνε αυτογκόλ με τόσο άδικο τρόπο.
Για να λέμε την αλήθεια, η υπόθεση των εφοριακών ήταν μια ήττα του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη και η υπόθεση λύθηκε χωρίς...
παρατράγουδα χάρη στην παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Όμως, δε μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να γίνεται πυροσβέστης και να λύνει την κάθε αστοχία ή γκάφα οποιουδήποτε στην κυβέρνηση. Τέτοιες κρίσεις θα πρέπει να λύνονται προτού βγουν στο φως και προκαλέσουν τριβές και προβλήματα.
Ποια είναι η ιστορία, σας την γράψαμε χθες. Με τους πράσινους εφοριακούς, τη λευκή απεργία αλλά και τις φήμες για γαλάζια επέλαση με της ΔΑΚΕ εφοριακών να τρίβει τα χέρια της από την απόφαση Μαυραγάνη.
Ο τρόπος που έγινε όλη αυτή η προσπάθεια εκκαθάρισης ήταν που προκάλεσε το πρόβλημα. Ο υφυπουργός πήρε μια απόφαση χωρίς να ενημερώσει κανέναν, κι όπως γνωρίζουμε, ούτε καν τον πολιτικό του προϊστάμενο, κ. Στουρνάρα.
Πρώτο λάθος λοιπόν: δεν αδειάζεις έτσι τον προϊστάμενό σου.
Το δεύτερο ήταν πως ενώ όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στις εφορίες, δε μπορεί να γίνονται μέσα σε μια νύχτα και κατά παράβαση του νόμου. Διότι ο νόμος λέει ότι πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση και αυτών που φεύγουν και όσων έρχονται.
Κι επίσης δε μπορεί να αποφασίζεις και να διατάζεις να φύγουν στελέχη προτού λήξει η θητεία τους.
Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο πάγωμα των μετακινήσεων μέχρι νεωτέρας και σε νέα σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου χθες το απόγευμα μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, του εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά και του Χρήστου Πρωτόπαππα αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Ο νόμος θα εφαρμοσθεί ως έχει, αλλά προβλέπεται ότι για όσα στελέχη των ΔΟΥ δεν έχει λήξει η θητεία, δεν θα υπάρξει αντικατάσταση, αντίθετα θα τεθούν αξιολογικά – ποιοτικά και ποσοτικά – κριτήρια, τα οποία θα τεθούν, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι αποδοτικότητας, μέχρι τέλος του Ιανουαρίου του 2013.
2. Βάσει των ανωτέρω κριτηρίων θα διενεργούνται αξιολογήσεις των επικεφαλής των Εφοριών και του ΣΔΟΕ σε τριμηνιαία βάση.
3. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα συμβεί με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή δε θα φύγουν όσοι έχουν ακόμη θητεία, μέχρι 31/12/2012 θα ανακοινωθεί ο τρόπος της αξιολόγησης με τους συγκεκριμένους στόχους (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν κατά την διάρκεια της θητείας τους και οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος
Αφού, λοιπόν, αποφασίστηκαν αυτά… κατόπιν εορτής εμείς ρωτάμε τα αυτονόητα:
Επρεπε να φτάσουμε στα άκρα για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις;
Έπρεπε να εμφανιστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. οι προστάτες των αδικημένων εφοριακών;
Έπρεπε να φτάσουν στα άκρα οι σχέσεις Στουρνάρα – Μαυραγάνη;
Και τέλος: Έπρεπε ο Σαμαράς να λύσει το γόρδιο δεσμό;
Απλά πράγματα: συντονιστείτε γιατί πάμε χαμένοι.
antinews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου