Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δείτε ποιά είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που λέει τα Σκόπια “Μακεδονία”



Άγνωστη στο ευρύ κοινό είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάεσε σάλο με τις δηλώσεις της σε Σκοπιανή εφημερίδα όπως σας είπαμε χθες , όπου αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” και υποστήριξε πως η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών είναι ο καπιταλισμός.
Η Γαιτάνη προέρχεται από μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά ) και είναι η πρώτη βουλευτής που εκλέγεται από τον αμιγώς τροτσκιστικό χώρο, αφού αυτή είναι η ιδεολογία της ΔΕΑ. 
Παλιότερα η εφημερίδα που εκδίδει η συγκεκριμένη συνιστώσα είχε πρωτοσέλιδο ξανά το θέμα της Μακεδονίας, δηλώνοντας παρών σε μία πορεία που έγινε στην γειτονική χώρα...

Η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη είναι έμπορος στο επάγγελμα, ηλικίας σήμερα 53 ετών. Γεννήθηκε στη Βέροια και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).
Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Stathis είπε...

ΔΕΝ υπάρχουν σλάβοι στην Ελλάδα!
Απλώς ορισμένοι, σε ανώμαλες περιόδους -πόλεμος, κατοχή- συνεργάσθηκαν με τους Σλάβους..!