Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αιχμές Μπακογιάννη για το φορολογικό: «Είναι άτολμο, εισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό»

aixmes-mpakogianni-gia-to-forologiko-einai-atolmo-eispraktiko-kai-oxi-anaptyksiako
«Είναι ένα άτολμο, ημιτελές,            εισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό       φορολογικό νομοσχέδιο. Έχει κενά στην κοινωνική δικαιοσύνη».          
Οι δηλώσεις δεν ανήκουν σε βουλευτή της αντιπολίτευσης. 
Ανήκουν στην Ντόρα Μπακογιάννη που μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο, άσκησε αυστηρή κριτική, επισημαίνοντας την ανάγκη, να επανεξεταστούν κάποια θέματα.
«Η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων, των καλόπιστων, έχει εξαντληθεί πάρα πολύ. Είναι σημαντικό το φορολογικό νομοσχέδιο να είναι δίκαιο και λογικό. Για να γίνει όμως εφικτό αυτό, πρέπει κάποια θέματα να επανεξεταστούν.
Δεν ζητώ να υιοθετήσετε την πρόταση μου για 20% φλας ταξ. Γιατί όμως ο φίλος μας ο Όλι Ρεν ενώ έχει αντιρρήσεις για την Ελλάδα το έκανε δεκτό για Φιλανδία»;...


Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε, ότι γίνεται πολύ μεγάλη κουβέντα για μαύρη οικονομία.
«Σέβομαι τα προβλήματα που έχουμε με την τρόικα που απαιτεί παράλογα, μερικώς, πράγματα. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί πρέπει όμως να έχουμε και αποτελέσματα. Χωρίς δημοσιονομική απώλεια με στήριξη της κοινωνίας μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Δεν θέλω να βρεθώ στην ανάγκη οκτώ μήνες μετά να πω ότι είναι κακά τα νέα για το ταμειακό αποτέλεσμα» σημείωσε η πρώην υπουργός.
Και αφού άσκησε την κριτική της στο φορολογικό, επισκέφθηκε τους δημοσιογράφους, ευχήθηκε καλές γιορτές και υποσχέθηκε ότι από αύριο που θα βρίσκεται στα Χανιά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα στείλει και κρητικά καλούδια με τσικουδιά και λάδι.

Χρ. Κλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: