Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Κωστής Χατζηδάκης: "Θα πολιτευτώ σαν να είναι η τελευταία μου θητεία"

«Εγώ θα πολιτευτώ σαν να είναι η τελευταία μου θητεία. 

Επομένως, όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό, με βάση τη συνείδηση μου και με βάση το συμφέρον της πατρίδας μου, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι. Αυτό θα κάνω. 

Η επικοινωνιακή λογική και των δημοσίων σχέσεων, όλα αυτά τα τερτίπια, δεν με αφορούν, διότι η Ελλάδα δίνει μια μάχη με το χρόνο κι αυτή τη μάχη πρέπει να τη κερδίσουμε».

Αυτά δήλωσε απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης στο...
ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και την επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι τρεις ενέργειες που θα προωθήσει ο υπουργός Ανάπτυξης είναι:


πρώτον, η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης απέναντι στη χώρα, δεύτερον η εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά και 
τρίτον η αναθέρμανση της οικονομίας.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Μίλησα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Για την επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό, όπου και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα. Για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επιστροφή των 6,8 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα που χρωστάει το δημόσιο, για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο"
Ενώ ως επιπλέον στόχους ανέφερε τα έργα στο περιβάλλον με ταυτόχρονο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, το απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα,τον  πόλεμο στη γραφειοκρατία και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, όχι για λόγους ταμειακούς, αλλά για λόγους αναπτυξιακούς.
Υπογράμμισε ότι πρώτη ενέργεια είναι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης απέναντι στη χώρα και, στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο, όπως είπε, να παραμείνει το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πρόσθεσε, όμως, πως «χρειάζεται και μια μίνιμουμ συναίνεση από την αντιπολίτευση. Γιατί, τυχόν αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα είναι, δυστυχώς, και μαθηματικά, αποτυχία και για τη χώρα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ακριβώς γιατί βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: